Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:25 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tichetele de creşă. Ce valoare a stabilit Ministerul Muncii şi în ce condiţii pot fi acordate

ro

09 Sep, 2019 00:00 1812 Marime text
Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale a publicat în transparenţă decizională proiectul de ordin privind stabilirea valorii sumei lunare indexate care se acordă sub formă de tichete de creșă pentru semestrul II al anului 2019.
 
Astfel, începând cu luna octombrie 2019, pentru semestrul II al anului 2019, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creşă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a dispoziţiilor Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare cu modificările și completările ulterioare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018, este de 460 de lei.
 
Valoarea nominală stabilită se aplică și pentru primele 2 luni ale semestrului anului 2020, respectiv februarie 2020 și martie 2020.
Tichetele de creşă sunt reglementate în România prin Legea 193/2006 privind acordarea tichetelor cadou şi tichetelor de creşă, precum şi de Normele Metodologice de aplicare a acesteia.
 
Societăţile comerciale, regiile autonome, societăţile şi companiile naţionale, instituţiile din sectorul bugetar, unităţile cooperatiste, celelalte persoane juridice, precum şi persoanele fizice care încadrează personal pe bază de contract individual de muncă pot acorda bilete de valoare sub forma tichetelor de creşă.
 
Tichetele de creşă se pot acorda lunar angajaţilor care nu beneficiază de concediul şi de indemnizaţia acordate pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap, pe bază de cerere, conform prevederilor înscrise in Regulamentul Intern de acordare a tichetelor încheiat la nivelul companiei.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii