Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:50 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tentative de fraudă de tip vishing, în numele Autorităţii de Supraveghere Financiară

ro

05 Feb, 2024 14:17 491 Marime text
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) atrage atenția publicului larg să nu dea curs, sub nicio formă, unor propuneri telefonice de investiții sau de transferuri de fonduri venite din partea anumitor persoane care susțin că reprezintă ASF și care folosesc o aplicație care generează, în mod fraudulos, apeluri care se identifică cu numărul de TelVerde al Autorității 0800 825 627.

În ultima perioadă, au fost semnalate mai multe tentative de fraudă de tip voice phishing (vishing), în numele Autorității de Supraveghere Financiară, iar persoanele care au dat curs acestui tip de „oferte“ au fost prejudiciate cu sume importante de bani, transmite un comunicat din partea ASF. 

Reiterăm că Autoritatea de Supraveghere Financiară:
  • nu face recomandări și propuneri de investiții;
  • nu apelează consumatorii pentru a le propune plasamente în criptomonede și în niciun alt fel de activ;
  • nu solicită oamenilor să direcționeze sume de bani către platformele de investiții financiare online sau offline;
  • nu propune intermedierea recuperării unor sume pierdute în investiții anterioare.Autoritatea de Supraveghere Financiară recomandă tuturor celor care intenționează să realizeze investiții pe piața financiară să apeleze doar la firme autorizate și să se informeze temeinic înainte de a-și plasa banii într-un instrument sau altul.
Dacă aveți suspiciuni cu privire la un apel, întrerupeți imediat comunicarea. Pentru a vă asigura că apelul este autentic, contactați-ne telefonic (0800.825.627/004 021.305.34.70) sau prin email (office@asfromania.ro). De asemenea, în situația în care vă confruntați cu tentative de fraudă sau activități suspecte, raportați imediat aceste situații autorităților competente. 
 
Autoritatea de Supraveghere Financiară este preocupată în permanență de protecția consumatorilor de produse financiare non-bancare și derulează constant programe de educație financiară, printre care și campanii antifraudă. Mai multe detalii puteți găsi pe portalul de educație al ASF – EduTime (Campania Antifraudă).  
 

Despre Autoritatea de Supraveghere Financiară

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi. Mai multe informaţii puteţi găsi pe www.asfromania.ro.



Citește și:

Atenție la mesajele primite pe rețele de socializare! O nouă înșelăciune, în mediul online (GALERIE FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii