Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:01 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Temperaturile ridicate persistă în toată țara! Cod galben de căldură în Dobrogea

ro

28 Aug, 2023 09:54 735 Marime text
Foto: Pixabay
  • Marți, 29 august 2023,  valul de căldură va persista în nord-vestul, sudul, estul și local în centrul țării. În nordul Crișanei, în vestul Maramureșului, Transilvaniei și al Moldovei, în cea mai mare parte a Olteniei, nordul Munteniei și local în Dobrogea va fi cod galben de val de căldură și disconfort termic ridicat.

Luni, 28 august 2023, valul de căldură se va menține. În estul Transilvaniei, în Dobrogea, în nordul Munteniei și al Olteniei se va înregistra cod galben de val de căldură și disconfort termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 35 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 21 de grade.

În Maramureș, Crișana, Banat, Moldova, sudul Olteniei și al Munteniei și cea mai mare parte a Transilvaniei se va înregistra, pe 28 august, cod portocaliu de val de căldură în intensificare și extindere; disconfort termic accentuat.  

Temperaturi maxime în general de 37...39 de grade, iar minimele se vor situa între 18 și 26 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. 



Marți, 29 august 2023,  valul de căldură va persista în nord-vestul, sudul, estul și local în centrul țării. În nordul Crișanei, în vestul Maramureșului, Transilvaniei și al Moldovei, în cea mai mare parte a Olteniei, nordul Munteniei și local în Dobrogea va fi cod galben de val de căldură și disconfort termic ridicat.

Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 21 de grade.

În sudul și estul Munteniei, cea mai mare parte a Moldovei și partea continentală a județului Constanța se va înregistra, pe 29 august 2023, cod portocaliu de val de căldură persistent și disconfort termic accentua. Temperaturi maxime vor atinge  37...39 de grade, iar minimele se vor situa între 18 și 22 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. 



În intervalul 29 august, ora 02 - 29 august, ora 12, în sud-vestul țării vremea va deveni instabilă. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55...65 km/h), vijelii și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25...30 l/mp și izolat peste 40 l/mp. Notă : După orele amiezii și pe parcursul nopții de marți spre miercuri, instabilitatea atmosferică se va manifesta îndeosebi în jumătatea de vest a țării.



Citește și: 

Temperaturi de cuptor în toată țara! Constanța, sub cod galben de caniculă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii