Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:22 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Temperaturi de cuptor în toată țara! Constanța, sub cod galben de caniculă

ro

27 Aug, 2023 10:43 2144 Marime text
Sursă: ANM
  • În Maramureș, vestul Transilvaniei, Crișana, Banat, sudul Olteniei și al Munteniei și în nord-estul Moldovei se înregistrează cod portocaliu de val de căldură persistent și disconfort termic accentuat.

Temperaturi de cuptor! Duminică, 27 august 2023,  valul de căldură va persista în toată țara.

În jumătatea estică a Transilvaniei, vestul și sudul Moldovei, în Dobrogea și în nordul Munteniei și al Olteniei se înregistrează cod galben de val de căldură persistent și disconfort termic accentuat. Va fi disconfortul termic  ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Va fi caniculă în toate zonele de câmpie, deal și podiș, cu temperaturi maxime ce se vor situa în general între 35 și 37 de grade. Minimele termice se vor încadra între 17 și 21 de grade.

În Maramureș, vestul Transilvaniei, Crișana, Banat, sudul Olteniei și al Munteniei și în nord-estul Moldovei se înregistrează cod portocaliu de val de căldură persistent și disconfort termic accentuat. Se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37...39 de grade, iar minimele se vor situa între 18 și 26 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Meteo 27 august 2023. Sursă: ANM

De asemenea, luni, 28 august, valul de căldură se va menține. În estul Transilvaniei, în Dobrogea și în nordul Munteniei și al Olteniei s-a înregistart cod galben val de căldură și disconfort termic ridicat. Va fi disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 35 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 21 de grade.

Începând de marți, 29 august, valul de căldură se va retrage spre jumătatea estică.

În Maramureș, Crișana, Banat, Moldova, sudul Olteniei și al Munteniei și cea mai mare parte a Transilvaniei s-a anunțat cod portocaliu de val de căldură în intensificare și extindere; disconfort termic accentuat și luni, 28 august 2023. Se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37...39 de grade, iar minimele se vor situa între 18 și 26 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Meteo 28 august 2023. Sursă: ANM

Citește și:

Cod galben de ceață densă în județul Constanța! Vizibilitate redusă pe autostrada A2
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii