Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:52 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Telemuncă. Modificări ale senatorilor, asupra legii privind ajutorul financiar

ro

09 Sep, 2020 00:00 1718 Marime text
  • Statul oferă un ajutor financiar de 2.000 de lei pentru cei care lucrază în regim de telemuncă pentru achiziția de echipamente
  • Doar cei care lucrează în regim de telemuncă minim 15 zile, pe stare de urgență, sunt eligibili în prezent
  • Senatorii au decis extinderea acoperirii și pentru cei care au lucrat 15 zile în stare de alertă
Ajutorul financiar pentru telemuncă adoptat de Guvern ar putea fi modificat în Parlament, în beneficiul firmelor interesate de acești bani pentru telesalariați. Astfel, cei care au lucrat doar în stare de alertă cel puțin 15 zile în regim de telemuncă ar urma să se încadreze. În prezent, doar cei care au prins telemunca în stare de urgență beneficiează de acest ajutor.
Miercuri, 8 septembrie, Senatul a adoptat o modificare a condițiilor de eligibilitate astfel încât banii să poată fi dați și dacă firmele nu au optat la nivel declarativ pentru telemuncă în starea de urgență, ci în timpul stării de alertă.

OUG nr. 132/2020, care prevede ajutorul financiar pentru firmele care au avut angajați încadrați cu telemuncă în starea de urgență, a ajuns la Parlament, unde trebuie aprobată sau respinsă prin lege, dar unde senatorii și deputați pot modifice textul.

Senatorii sunt de acord cu prevederile ordonanței și au votat pentru aprobarea ei, dar cu o mică modificare: banii de la Guvern pentru cumpărarea de diverse echipamente și alte chestiuni necesare telemuncii să fie acordați și pentru telesalariații care au muncit pe perioada stării de alertă măcar 15 zile lucrătoare în acest regim (chestiune care ar trebui să reiasă din Revisal).
În prezent, una dintre condițiile acordării banilor este ca angajații pentru care se cer acești bani să fi lucrat măcar 15 zile de telemuncă din timpul stării de urgență. Prevederea a fost apreciată de mulți contabili, în special, ca fiind mult prea restrictivă și chiar nedreaptă, în contextul în care nu multe firme au făcut actele pentru telemuncă și modificări corespunzătoare în Revisal în cele două luni de stare de urgență, când chiar autoritățile au recomandat trecerea la munca de acasă cu acte unilaterale și cât mai puțină birocrație.
Deputații vor da votul decisiv.


Citește și

Stimulente de la Ministerul Muncii pentru salariații care lucrează în regim de telemuncă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii