Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:01 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Targul brazilor de Craciun", organizat la Gradina Terapeutica

ro

25 Nov, 2009 02:07 1367 Marime text
Fundaţia Estuar militează pentru împodobirea brazilor în ghiveci, deoarece aceştia prezintă mai multe avantaje, iar în plus ajutăm şi natura.

Vineri, începând cu ora 18.00, Fundaţia Estuar, Filiala Constanţa, invită pe cei care au intrat deja în atmosfera sărbătorilor de iarnă la „Târgul brazilor de Crăciun", care se desfăşoară la Grădina Terapeutică, de pe bulevardul Mamaia.

Reprezentanţii Fundaţiei îndeamnă populaţia să nu mai împodobească brazi tăiaţi deoarece multora le trebuie ani buni pentru a ajunge la dimensiunea din piaţă, ca mai apoi, într-o perioadă foarte scurtă, să se usuce.

„Pentru că locul brazilor este în natură, încurajaţi protejarea lor prin împodobirea brazilor cu rădăcină! Veţi vedea că merită!", ne îndeamnă aceştia.

Fundaţia Estuar dă şi câteva motive pentru care un brad cu rădăcină este mult mai bun decât un brad tăiat. În primul rând, nu se scutură după o săptămână de ţinut în casă, iar mirosul de brad persistă toată perioada în care se păstrează în încăpere. Apoi, se poate replanta după ce magia sărbătorilor trece şi astfel ajutăm şi natura. Cei care stau la casă îl pot planta în curte şi împodobi şi în anii următori, iar cei care locuiesc într-un apartament fie îl pot privi de pe balcon cum creşte în faţa blocului, fie îl pot dona unei şcoli sau unei grădiniţe.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii