Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:45 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tânăr din Vaslui reținut pentru trafic de droguri

ro

23 Aug, 2023 14:01 904 Marime text
Sursă foto: IGPR
  • Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, împreună cu procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Vaslui, au documentat activitatea infracţională a doi tineri, de 19, respectiv 21 de ani, din municipiul Vaslui, bănuiți de trafic de droguri de risc în formă continuată.
 
Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, împreună cu procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Vaslui, au documentat activitatea infracţională a doi tineri, de 19, respectiv 21 de ani, din municipiul Vaslui, bănuiți de trafic de droguri de risc în formă continuată, respectiv de trafic de droguri de risc în formă continuată și deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu fără drept, transmite un comunicat din partea Inspectoratului General al Poliției Române.
 
La data de 2 iulie 2023, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, împreună cu procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Vaslui, au pus în aplicare 8 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Vaslui și Iași, în urma cărora, au fost descoperite și ridicate diverse cantități de cannabis, fragmente plante de cannabis, semințe de cannabis, patru cântare, cinci grindere, 4.782 de lei, un terminal mobil și o cartelă SIM.
 
Ulterior, polițiștii au pus în aplicare un mandat de aducere, tânărul de 21 de ani fiind prezentat la sediul DIICOT - Biroul Teritorial Vaslui, în vederea audierii.
 
În baza probatoriului administrat, față de tânăr, la data de 2 iulie 2023, a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore.
 
Ulterior, Tribunalul Vaslui a dispus arestarea sa preventivă, pentru 30 de zile.
 
La data de 22 august 2023, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui au pus în aplicare un mandat de aducere, pe numele unui tânăr de 19 ani, din Vaslui, acesta fiind prezentat la sediul DIICOT - Biroul Teritorial Vaslui, în vederea audierii.
 
În baza probatoriului administrat, față de tânăr, procurorul din cadrul DIICOT - Biroul Teritorial Vaslui a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore.
 
Acesta urmează a fi prezentat Tribunalului Vaslui, cu propunerea dispunerii unei măsuri preventive.
 
Din cercetări a reieșit că, în perioada martie - iulie 2023, persoanele bănuite ar fi deținut și comercializat droguri de risc consumatorilor din municipiul Vaslui.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor.
 
Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui.
 
Totodată, la derularea acțiunii a participat o echipă canină (conductor - inspector vamal și un câine antidrog) din cadrul Direcției Regionale Vamale Iași.
 

„Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a încheiat sursa citată.


Sursă foto: IGPR

Citește și:
Falși preoți suspectați că ar fi înșelat o femeie din SUA! Incredibil câți bani le-a trimis victima suspecților
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii