Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:37 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tânăr, cercetat pentru înșelăciune după ce s-a dat drept preot pentru a obține donații

ro

08 Sep, 2021 15:29 1552 Marime text
  • Un tânăr din Galați este cercetat după ce, timp de aproape un an, a pretins că este preot pentru a obține ajutoare financiare.

La data de 7 septembrie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale Galați au efectuat o percheziție domiciliară, în municipiul Galați, la locuința unui tânăr, de 19 ani, bănuit de înșelăciune în formă
continuată, fals material în înscrisuri oficiale și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități.

Din cercetări a rezultat că, timp de aproximativ un an, folosindu-se de calitatea falsă de preot, sub pretextul strângerii unor ajutoare financiare pentru înmormântare și construirea unei biserici, tânărul ar fi primit donații de la diferite persoane din țară și din străinătate, prejudiciul stabilit, până în prezent, fiind de aproximativ 11.000 de lei.   

Potrivit IGRP, în urma percheziției domiciliare, au fost administrate mai multe mijloace materiale de probă, din acestea rezultând posibilitatea existenței și altor victime, întreg prejudiciul cauzat urmând a fi stabilit pe parcursul cercetărilor.   

Polițiștii au reținut persoana în cauză, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore.   

În cursul zilei de astăzi, aceasta a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, care a dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.   

La acțiune au participat polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii