Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:08 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de mii de deșeuri au fost colectate în cadrul campaniei „Curățăm România”

ro

04 May, 2022 16:27 1010 Marime text
foto: unsplash/ Jasmin Sessler

Peste 500.000 de kilograme de deşeuri au fost adunate în luna aprilie, în cadrul campaniei „Curăţăm România" informează Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP). 

În cadrul ampaniei, care a fost prelungită până pe 31 mai 2022, s-au desfăşurat activităţi de ecologizare şi educare a tinerilor în spiritul dezvoltării unei atitudini responsabile, a respectului faţă de mediu şi faţă de comunitatea din care fac parte.
 

„Campania aceasta presupune în primul rând un efort menit să schimbe mentalităţi. Peste 500 de mii de kg de deşeuri abandonate au fost adunate în cele aproximativ 1.500 de acţiuni de ecologizare şi conştientizare la care au participat aproximativ 20 de mii de angajaţi ai instituţiilor aflate în subordinea, sub autoritatea sau în coordonarea MMAP şi aproximativ 30 de mii de voluntari”, a declarat ministrul Mediului, Tanczos Barna. 


Conform ministrului Mediului, au avut loc „dialoguri verzi” cu aproximativ 5.000 de elevi şi cadre didactice implicate în ateliere, demonstraţii, discuţii, lecţii deschise pe diferite teme legate de problemele de mediu. 

De asemenea, zeci de primării au realizat acţiuni în colaborare cu instituţiile ministerului fără să mai aştepte finanţarea de la Administraţia Fondului pentru Mediu şi doar 191 de UAT-uri au depus dosare de finanţare a campaniei, în valoare totală de aproximativ 1,9 milioane lei. 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii