Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:13 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de activişti protestează la Ambasada Rusiei din Bucureşti. Greenpeace cere oprirea războiului din Ucraina

ro

19 Mar, 2022 19:29 1509 Marime text
Greenpeace Sursa foto Facebook Greenpeace Romania
  • Câteva sute de activişti de mediu au ajuns, sâmbătă seara, în faţa Ambasadei Federaţiei Ruse din Bucureşti, pentru a protesta faţă de agresiunea din Ucraina, în cadrul unui protest al Greenpeace România, intitulat "Stop the war!".

Acţiunea de protest a Greenpeace România este susţinută şi de către organizaţiile: Funky Citizens, Corupţia Ucide, Rezist Galaţi, Aradul Civic, Rezistenţa Civică Galaţi, Declic, Voluntari în Europa, Ştafeta Steagului Uniunii Europene, Geeks for Democracy, Iniţiativa România, Reset şi Rezistenţa

Protestul comun al activiştilor de mediu a debutat în jurul orei 18:00 în Piaţa Victoriei.

"Războiul din Ucraina este ultimul lucru de care aveam nevoie în cursa noastră contracronometru cu schimbările climatice. Ultimul raport IPCC ne avertizează că orice întârziere a măsurilor privind adaptarea şi reducerea efectelor schimbărilor climatice înseamnă că ratăm şansa de a securiza supravieţuirea pentru noi toţi. Cu acest război ne îndepărtăm de Acordul de la Paris şi din păcate, amplificăm dezastrul spre care ne îndreptăm. Acest lucru ne va costa pe noi toţi, iar generaţiile viitoare vor plăti cu vârf şi îndesat dacă nu oprim acum această nebunie, dacă nu renunţăm acum la arderea combustibililor fosili", a afirmat Vlad Cătună, coordonator Campanie Climă şi Energie la Greenpeace România.

În preambulul protestului, protestatarii au susţinut că gazul şi petrolul din Rusia sunt folosite, în prezent, ca arme geopolitice "care vulnerabilizează echilibrul societăţilor noastre şi ne expun la o criză climatică şi a naturii fără precedent".

"Trebuie să grăbim tranziţia de la gaz şi alţi combustibili fosili, care nu fac decât să alimenteze criza climatică, să genereze poluare, corupţie, conflicte şi război. E momentul să ne raportăm sănătos la viitor şi să scoatem pentru totdeauna industriile fosile din investiţiile publice. Investiţiile în energii regenerabile trebuie să fie prioritatea numărul unu, astfel încât să ne aducă atât independenţa, cât şi pacea, punând binele oamenilor şi al naturii în centrul conversaţiei noastre. Este evident că energia regenerabilă este astfel o forţă a păcii şi echităţii, nu un motor al războiului. Nimeni nu a invadat un alt popor pentru soare sau vânt", sunt de părere activiştii de mediu.

Greenpeace este o organizaţie internaţională independentă care acţionează pentru a schimba atitudini şi comportamente, pentru a proteja şi conserva mediul înconjurător şi pentru a promova pacea.

Organizaţia precizează că nu acceptă donaţii din partea guvernelor, a Uniunii Europene, a companiilor sau partidelor politice, şi are peste trei milioane de suporteri şi 26 de organizaţii naţionale şi regionale independente, cu birouri în mai mult de 55 de ţări. 


Sursa Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii