Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:24 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suspecți de trafic de droguri reținuți la Constanța! Unul dintre aceștia a început activitatea infracțională în prima zi după ce a fost eliberat din închisoare (GALERIE FOTO)

ro

23 Jan, 2024 14:09 797 Marime text
Foto: DIICOTLa data de 22.01.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea a doi inculpați (membri ai aceleași familii) și măsura controlului judiciar față de alți doi, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Potrivit DIICOT, Din actele de urmărire penală a rezultat faptul că, în perioada 2023 – ianuarie 2024, trei dintre aceștia  au vândut sau intermediat vânzarea unor cantități de  cristal, drog de mare risc (3-CMC), către consumatori din județul Constanța,  încasând sume  cuprinse între 1.000 și 3.000 lei.

De asemenea începând cu luna  noiembrie 2023  și până în  ianuarie 2024, un alt inculpat (recidivist) a comercializat,  substanțe psihoactive (2 MMC), pentru sume cuprinse între 1.500 și 2.000 lei. Din probele administrate a rezultat că  acesta și-a început activitatea infracțională chiar din   ziua în care a fost eliberat din penitenciar.  

În urma perchezițiilor efectuate au fost identificate și ridicate cantități de substanțe psihoactive (2MMC), porționate și ambalate în scopul comercializării, telefoane mobile, sume de bani, precum și alte mijloace de probă.

Astăzi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a celor doi inculpați reținuți. 

„Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța.                                              
Acțiunea a fost realizată cu sprijinul jandarmilor din Gruparea Mobilă de Jandarmi Constanța.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Române.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție“ - au mai precizta reprezentanții DIICOT.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii