Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suntem în continuare sub cod galben de ninsori Unde intervine primăria Constanța. Telefoane utile la care puteți suna

ro

11 Feb, 2018 12:33 1820 Marime text


Centrul Meteorologic Regional Dobrogea atenționează că astăzi, 11.02.2018, va continua să ningă, stratul de zăpadă putând ajunge la 10 cm. Vântul va prezenta intensificări cu viteze la rafală de până la 60 km/h, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității. Temperaturile minime se vor încadra între 0 și 1 grad Celsius.

Având în vedere avertizarea meteo de ploi, ninsori și vânt, în această dimineață, începând cu ora 08.00, 9 sărărițe au început să împrăștie material antiderapant pornind din următoarele intersecții: Poarta 1, bd. Ferdinand – bd. Tomis, bd. Mamaia - Pescărie, bd. Lăpușneanu - bd. Aurel Vlaicu, str. Suceava - Boema, bd. I.C. Brătianu, șos. Mangaliei – bd. 1 Mai, bd. I.C. Brătianu-Cora, bd. Aurel Vlaicu – Pod Cumpenei.
 
De la ora 10.30, 22 de utilaje cu lamă intervin pentru degajarea zăpezii, cu precădere în zona de sud a municipiului, unde stratul de zăpadă a fost mai consistent. În stațiile de autobuz, pe trecerile de pietoni și trotuare, la intrările de la Unitatea de primiri urgențe și instituții publice se intervine pentru curățarea zăpezii cu 118 angajați ai SC Polaris M Holding.

Reprezentanții Serviciului Gestionare Spații Verzi, din cadrul Primăriei sunt pregătiți să intervină cu 4 echipe formate din alpiniști și țapinari, iar reprezentanții Poliției Locale împreună cu cei ai Poliției Rutiere patrulează pentru asigurarea fluenței traficului rutier și intervin acolo unde situația o impune. Reprezentanți ai Direcției Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei monitorizează permanent situația pe străzile din municipiu și solicită intervenția instituțiilor și societăților abilitate.



Constănțenii sunt rugați să nu staționeze autovehiculele în locuri care ar împiedica accesul autovehiculelor cu competențe în asigurarea serviciilor de urgență. Persoanele fizice și juridice au obligația, conform HCL 184/2013, să asigure îndepărtarea zăpezii și a gheții din zona imobilelor și depozitarea acestora în afara părții carosabile și în alte locuri în care circulația pietonală să nu fie afectată.
Pentru a evita posibilele accidente, recomandăm participanților la trafic să circule cu viteză care să nu depășească 30 km/h, iar autovehiculele să fie echipate cu anvelope de iarnă. Totodată, recomandăm folosirea mijloacelor de transport în comun și evitarea folosirii autovehiculelor personale.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon: 

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055;


Dispecerat Serviciul Administrare Spații Verzi – 0722545366/ 0241/488171;
Dispecerat Poliția Locală – 0241/484205.

 
Sursa foto: Primaria Constanța 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii