Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:53 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Studiu Ce preferințe au românii în materie de plăți

ro

15 Dec, 2023 12:19 777 Marime text
 foto: ASRA Un nou raport de cercetare realizat în luna decembrie 2023 de CIPRA în parteneriat cu Reveal Marketing Research a avut ca temă obiceiurile și atitudinile românilor privind utilizarea diverselor modalități de plată. În cadrul acestei cercetări au fost analizate și aspecte precum comportamentul de economisire al respondenților sau încrederea lor actuală în sistemul bancar.

Conform rezultatelor studiului, cel mai utilizat produs bancar de către români rămâne cardul de debit/cardul de salariu, pe care îl dețin 85% dintre respondenți, urmat de internet/mobile banking (70% dintre respondenți) și cardul de credit/card de cumpărături (45%).

Totodată, 39% dintre respondenți au cont la o bancă digitală (fintech), iar 26% au un credit de nevoi personale. 

Există un trend descendent de utilizare a numerarului, 38% dintre românii chestionați afirmând că vor folosi mai puțini bani cash anul următor. Totodată, 30% dintre femeile și 22% dintre bărbații care au luat parte la studiu nu reușesc deloc să economisească, iar 30% dintre respondenți consideră că vor economisi în viitor, dar mai puțin decât acum ,susţin autorii studiului realizat în această lună de Asociaţia CIPRA - Centrul de Informare, Prevenire Risc şi Analiză, cu sprijinul Reveal Marketing Research.


Alte câteva cifre importante relevate de studiul CIPRA:
  • 17% dintre respondenți au declarat că nu rămân niciodată fără bani cash în portofel;
  • 26% dintre români nu reușesc să economisească bani, iar 30% consideră că vor economisi chiar mai puțin în viitor;
  • în cazul în care ar avea nevoie de un împrumut, majoritatea respondenților (58%) s-ar orienta către cercul de apropiați, adică familie și cunoștințe, în vreme ce 36% ar apela la un împrumut bancar și 27% ar folosi cardul de cumpărături.
Informațiile complete din studiu pot fi găsite AICI.



Citește și:

Firme ConstanțaUrmare a fuziunii Card Mistral SRL a preluat activul, pasivul şi capitalul social al Card SRL
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii