Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:27 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Strângere de fonduri pentru refugiații din Ucraina. „Nu au altă soluție decât să fugă din calea războiului și a terorii”

ro

25 Feb, 2022 10:14 2109 Marime text
  • Ambasada României în Statele Unite ale Americii a inițiat împreună cu Romanian United Fund o strângere de fonduri pentru sprijinirea efortului umanitar de ajutorare a refugiaților din Ucraina care ajung pe teritoriul României.
 
 
Ambasada României face un apel către comunitățile de români din Statele Unite, companii și organizații religioase din care fac parte româno-americani să doneze pentru ajutorarea ucrainenilor, victime colaterale și inocente ale unui război împotriva căruia se opun.

 
În acest sens, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru, a făcut o primă donație către Ukrainian Peace Fund, organizat de Romanian United Fund.

 

“Sunt momente tragice în care trebuie să ne gândim la copiii, femeile și bărbații ucraineni, care nu au altă soluție decât să fugă din calea războiului și a terorii. România oferă asistență umanitară și este pregătită să facă față consecințelor umanitare generate de acest conflict nedorit”, consideră ambasadorul Andrei Muraru.
Romanian United Fund este o organizație neguvernamentală, înregistrată în statul Illinois, membră a FORA - Federation of Romanian American Organizations. De la înființare, Romanian United Fund a strâns peste 1,4 milioane de dolari pentru finanțarea a 40 de proiecte în România și diaspora română. Fondurile strânse de Romanian United Fund sunt dedicate pentru sprijinirea familiilor refugiaților cu alimente și articole de igienă, precum și pentru sprijinirea instituțiilor medicale cu medicamente și echipamente.

Donațiile pot fi efectuate accesând link-ul următor: https://www.romanianunitedfund.org/ukrainian_peace_fund
 
 
Foto: Ambasada României în Statele Unite ale Americii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii