Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stop braconajului in Delta Dunarii!

ro

23 Sep, 2009 02:51 2197 Marime text

Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta a sesizat din nou Garda Naţională de Mediu, Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, Jandarmeria Română şi Poliţia Română, privind actele de braconaj din zona podului Giurgeni, judeţul Ialomiţa.

Membrii asociaţiei solicită autorităţilor să demareze o anchetă pentru evaluarea fenomenului de braconaj şi să dispună toate acţiunile ce se impun pentru combaterea acestuia. Potrivit acestora, zilnic, zeci de braconieri îi invită pe conducătorii auto care traversează podul peste Dunăre din zona Giurgeni să se oprească şi să cumpere specii de peşte a căror comercializare este interzisă prin lege. Declaraţiile le sunt susţinute de două înregistrări realizate cu camera ascunsă. „Ambele înregistrări prezintă dovezi flagrante ale încălcării normelor legislative în vigoare privind pescuitul şi comercializarea speciilor de sturion - interzise în România din anul 2006 până în 2016 -, în zona localităţii Giurgeni, judeţul Ialomiţa", se precizează în sesizare. Membrii Asociaţiei Salvaţi Dunărea şi Delta au pus la dispoziţia autorităţilor şi numerele de telefon ale braconierilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • karadeniz 23 Sep, 2009 00:14 Ce dracu, asta e o noutate, de la revolutie incoace podul de la Giurgeni este hala de peste.