Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sensul giratoriu de la intersecția bulevardul Aurel Vlaicu și strada Nicolae Filimon va fi reconfigurat de către Hornbach

ro

16 Jul, 2022 16:47 2252 Marime text

 
  • Mediul a decis că „Nu este necesara efectuarea evaluarii impactului asupra mediului”
 
Agentia pentru Protectia Mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul elaborate de Hornbach Centrală SRL.
 
Mediul a decis că „Nu este necesara efectuarea evaluarii impactului asupra mediului” pentru proiectul: „Reconfigurare sens giratoriu dintre bulevardul Aurel Vlaicu – Str. Nicolae Filimon, accese la centrul comercial de pe bulevardul Aurel Vlaicu nr. 158, semnalizare rutieră, lucrări edilitare, amenajare spații verzi, organizare de șantier”,  propus a fi amplasat în municipiul Constanța, b-dul Aurel Vlaicu, tronson 2 (intersecție cu Nicolae Filimon și Interioară 4); Aurel Vlaicu nr. 158, județul Constanța
 
Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanta din Constanta, str. Unirii nr. 23, în zilele de luni - joi, între orele 8-16.30, vineri, intre orele 8-14, precum şi la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro.
   
Amintim că în mai 2022, Mediul a decis că nu este necesară efectuarea impactului asupra mediului pentru proiectul „Construire imobil parter cu funcțiunea de magazin retail, construcții anexe (post trafo, gospodărire incendiu), amenajări exterioare incintă-sistematizare verticală(platformă parcare, parcări electrice, spații verzi, drumuri, trotuare, accese auto, pietonale, racorduri la drumurile publice, împrejmuirea terenului, amplasare semnale publicitare (totemum publicitar, casete luminoase, panouri publicitare pe fațadele clădirii și în parcare), rastel în parcare, rețele instalații în incintă și organizare de șantier”,  propus a fi amplasat în municipiul Constanța, b-dul Aurel Vlaicu, nr. 158, lot 2, județul Constanța.
 
Certificatul de Urbanism nr. 2609 din 03.09.2021, emis de Primăria municipiului Constanța nu poate fi utilizat în scopul declarat pentru: „bransare la utilitati intrucat conform prevederilor Legii nr. 50/1991 modificata prin Legea nr. 7/2020 art. 11 alin.(7) –„se pot executa fara autorizatie de construire:e) lucrari de bransamente si racorduri executate pe domeniul public la infrastructura tehnico-edilitara existenta in zona, cu acordul/autorizatia administratorului drumului.( Administratorul drumului este SC Confort Urban SRL)”.
 
Prin AC 970 din data de 15 decembrie 2021, Gabriela Botez prin Hornbach Centrala SRL dorește edificarea unei hale centru comercial, accese noi în incintă și platforme, amplasare elemente semnalistă și reclamă, împrejmuire și spații verzi. Documentul este valabil 12 luni și e vizată investiția de la adresa bulevardul Aurel Vlaicu nr. 158, lot 1, Constanța.
 
Amintim că, prin AC 771 din 29 septembrie 2021, Hornbach Centrala SRL a primit girul primăriei pentru organizarea de șantier pentru lucrarea „Construire hală centru comercial, accese noi în incintă, parcare, drumuri de incintă și platforme, amplasare elemente semnalistică și reclamă, împrejmuire și spații verzi”, proiect ce va fi amplasat pe bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 158, din Constanța.
 
 
Despre Hornbach Centrala SRL
 
Firma a fost înființată în anul 2010, cu sediul social în satul Domnești, comuna Domnești, pe strada Hornbach, din județul Ilfov. Asociați în firmă sunt Hornbach Baumarkt GMbH, cu sediul social în Austria, cu o cotă de participare de 98,31% și Hornbach Baumarkt Aktiengesellschaft, care are o cotă de participare de 1,67%.  Administrator sunt Claudia Anca Ioan, Horia Rusu Mugurel, iar împuterniciți sunt Manfred Georg Kummer și Thomas Wieder.
 
În anul 2021, firma a raportat 1000 de salariați, la o cifră de afaceri de 1.297.606.909 lei, cu un profit de 55.226.671 lei. Compania Hornbach Centrala SRL a încheiat 9210 contracte de achiziții publice in valoare totală de 6.595.231,02 lei.
 


PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii