Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:08 25 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Vergil Chițac anunță că au fost amenajate 51 de noi locuri de parcare. Iată în ce zonă

ro

10 Mar, 2024 18:23 3241 Marime text
Primarul Constanței, Vergil Chițac anunță o nouă etapă în procesul de ameliorare a problemelor legate de lipsa locurilor de parcare în oraș. În cadrul unei postări pe pagina de socializare, el a prezentat rezultatele unei recente inițiative de extindere a locurilor de parcare în cartierul Inel II.

În cadrul acestei inițiative, au fost amenajate 51 de noi locuri de parcare, din care două sunt rezervate persoanelor cu dizabilități, în beneficiul locuitorilor blocurilor IV 31 și IV 32. Aceste locuri au fost create pe un teren care a fost lăsat în paragină timp de peste 40 de ani.

La nivelul infrastructurii pietonale, echipele de muncitori de la Confort Urban au montat borduri noi și au stabilizat terenul prin așternerea unui strat de piatră peste care au turnat asfalt destinat traficului pietonal. Totodată, au construit casete pentru spații verzi unde vor fi plantați copaci și au amenajat un spațiu verde, delimitat cu borduri.- se arată în conținutul postării.


Iată postarea integrală de pe pagina de Facebook a lui Vergil Chițac:

Ne dorim să extindem pe cât posibil lucrările de amenajare a noi locuri de parcare în Constanța, prin reconversia terenurilor părăsite și valorificarea acestora în folosul comunității.

Se lucrează intens la acest obiectiv, motiv pentru care, zilele acestea, am reușit să amenajăm 51 de noi locuri de parcare în cartierul Inel II, dintre care două rezervate persoanelor cu dizabilități, de care vor beneficia locuitorii blocurilor IV 31 și IV 32. Aceste locuri au fost construite pe un teren lăsat în paragină de peste 40 de ani.

La nivelul infrastructurii pietonale, echipele de muncitori de la Confort Urban au montat borduri noi și au stabilizat terenul prin așternerea unui strat de piatră peste care au turnat asfalt destinat traficului pietonal. Totodată, au construit casete pentru spații verzi unde vor fi plantați copaci și au amenajat un spațiu verde, delimitat cu borduri.

De asemenea, aleile de acces către scările de bloc și trotuarele au fost recondiționate cu asfalt și au fost înlocuite bordurile, iar, în scurt timp, suprafețele carosabile aflate pe terenurile dintre blocuri, unde s-a intervenit la schimbarea conductelor ce transportă agentul termic, vor fi reamenajate și reasfaltate.

Vă asigur că problema lipsei acute a locurilor de parcare va fi tratată cu seriozitate. Astfel de lucrări ne-am propus să executăm în toate cartierele din oraș, fără excepție, dat fiind faptul că sunt extrem de multe solicitări în acest sens și multe zone în care nu s-a mai intervenit de zeci de ani. De aceea, apelez și la dumneavoastră pentru sugestii de zone care necesită atenție și intervenție prioritară din partea noastră.- se arată în conținutul postării. 


Citește și:

Oficial, de la DNA!Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, rămâne suspect în dosarul instrumentat de procurorii DNA Constanța (DOCUMENT)
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fani 11 Mar, 2024 09:56 Asta după ce au desființat peste 1000 de locuri numai de pe Bd..Lapusneanu