Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:10 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Operatori economici și mijloace de transport, la control! Nereguli descoperite de inspectorii din Constanța

ro

03 Oct, 2023 14:08 804 Marime text
foto: Pexels Ieri, 02 octombrie a.c., au fost verificați 7 operatori economici și 6 mijloace de transport, anunță reprezentanții Prefecturii Constanța. 

În acțiune au fost angrenați 26 de inspectori aparținând instituțiilor cu atribuții de control stabilite prin Ordinul Prefectului nr.400/30.08.2023 (Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța; Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat; Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier; Garda Națională de Mediu - Comisariatul Județean Constanța; Inspectoratul de Poliție Județean Constanța; Agenția Națională de Administrare Fiscală - Direcția Regională Antifraudă Fiscală Constanța; Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța; Biroul Vamal de Frontieră Constanța) emis în baza Ordinului viceprim-ministrului nr.133/29.08.2023.


Iată ce nereguli au fost constatate 

În acțiunea de control comisiile au constatat un număr de 6 de deficiențe sau nereguli, cele mai importante fiind: 

- lipsa autorizațiilor de funcționare;
- neprezentarea documentelor;
- exploatarea necorespunzătoare a echipamentelor video pentru supravegherea instalației;
- nerespectarea perioadei de conducere și de odihnă;
- identificare unei instalații nefuncționale.

Pentru aceste deficiențe, membrii comisiilor, în funcție de atribuțiile legale, au dispus oprirea din funcționare a 2 instalații, au aplicat un număr de 4 de sancțiuni contravenționale, respectiv 2 amenzi în valoare de 56.000 de lei și 2 avertismente, a mai punctat sursa citată. 

Totodată, comisiile au dispus și un număr de 2 măsuri de remediere a deficiențelor care nu făceau obiectul sancțiunilor contravenționale.


Citește și:

Știri ConstanțaControale la Constanța! Ce au descoperit inspectorii mai multor instituții
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii