Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:27 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Continuă lucrările de reparații și întreținere a infrastructurii feroviare publice aflată în incinta Portului Constanța

ro

08 Nov, 2023 15:23 904 Marime text

foto: CFR Infrastructura Constanța
Compania Naţională de Căi Ferate “CFR”- S.A., prin Sucursala Regională CF Constanța – Unitate Operațională a semnat contractul de achiziție pentru proiectul „Lucrări de reparații și întreținere a infrastructurii feroviare publice aflată în incinta Portului Constanța - Prioritatea 3”.

Obiectul achiziţiei

Lucrările care fac obiectul achiziției vizează reparația și întreținerea infrastructurii feroviare publice aflată în incinta Portului Constanța. Acestea presupun înlocuirea la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii, având drept rezultat readucerea liniilor și a aparatelor de cale în parametrii instrucționali, în vederea redeschiderii acestora pentru exploatare cu vitezele prevăzute, în condiții de deplină siguranță.

Lucrările aferente Priorității 3 constau în înlocuirea suprastructurii c.f. pe un număr de 7 linii, totalizând 1,450 km. De asemenea, vor fi înlocuite 14 aparate de cale și seturile de traverse speciale din lemn la un număr de 4 aparate de cale.

În cadrul lucrărilor, pe cele 7 linii vor fi utilizate exclusiv traverse din beton precomprimat, iar în curbe vor fi prevăzute traverse din beton precomprimat cu supralărgire, transmit reprezentanții CFR Infrastructură Constanța. 

Din cauza colmatării/deteriorării sistemului de drenare a apelor de suprafață de pe platforma CF a grupei B1 – Port Constanța, excesul de apă şi umiditate determină apariția unor probleme de instabilitate la terasamentele de cale ferată ale acestor linii.
Influenţa acestora asupra liniei de cale ferată este evidenţiată prin deformaţii ale căii în plan transversal şi longitudinal, pentru aducerea căii în parametrii de siguranţă fiind necesare lucrări repetate de rectificare la nivelul şi direcţia căii. Pentru remedierea situaţiei, este necesară refacerea sistemului de drenare a platformei CF, în condiţiile respectării normelor şi instrucţiunilor CFR în vigoare, a mai punctat sursa ciattă. 

Durata de execuţie este de maximum 240 zile calendaristice de la data prevăzută în ordinul de începere a lucrărilor, dintre care 60 zile calendaristice pentru aprovizionarea cu materiale de cale şi 180 zile calendaristice pentru lucrările propriu zise.
Valoarea contractului este 31.546.993,03 lei fără TVA, echivalent a 6.402490,83 euro

Executant este SC BAWI CONSTRUCTION SRL.

Vă reamintim, începând din anul 2022 în Portul Constanța au fost realizate lucrări de reparații structurate în 2 etape, Prioritatea 1 și Prioritatea 2, care au vizat un total de 99 de linii (43,193 km), 7 treceri la nivel și 126 aparate de cale.


Citește și:

Un utilaj cu braț hidraulic a rupt firele de contact de la o trecere la nivel cu calea ferată din Mediaș! (VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii