Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:28 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Autoritățile desfășoară activități de prevenire a infracțiunilor în stațiunile de pe litoral

ro

13 Aug, 2023 15:29 960 Marime text
foto: IPJ Constanța
În contextul minivacanței prilejuite de Ziua Marinei Române, polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu specialiști din cadrul Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane și Agenției Naționale Antidrog, au desfășurat, în perioada 11-12 august a.c., activități de prevenire a infracțiunilor specifice sezonului estival.

Acțiunile s-au derulat în stațiunile din sudul litoralului românesc, cu precădere în cadrul evenimentelor muzical-artistice ce se desfășoară în această perioadă, informează IPJ Constanța. 

De asemenea, conducătorii auto au fost informați cu privire la prevederile Legii nr. 213/2023, intrată în vigoare în luna iulie a.c., potrivit cărora persoanele care conduc fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule sau sub influența alcoolului ori a drogurilor și provoacă accidente rutiere, soldate cu decesul unor persoane, vor fi condamnate la pedeapsa închisorii cu executare.

Pentru a vă bucura de o vacanță în siguranță, polițiștii vă recomandă:

- Nu consumaţi substanţe interzise şi băuturi alcoolice! Efectele acestora sunt nocive pentru organism și vă influențează capacitatea de a lua decizii!

- Nu acceptați nimic de la persoane necunoscute sau despre care aveţi puţine informaţii!

- Evitați să mergeți în zone neiluminate și necirculate

- Nu încurajaţi violenţa şi injuriile! Acestea sunt cauze care duc la declanşarea unor conflicte ce pot degenera în violenţe. Un limbaj controlat, fără jigniri, previne adesea escaladarea conflictelor, a mai punctat sursa citată.


Citește și:

Raziile din cadrul acțiunii "Blocada" la Constanța. Peste 600 de persoane legitimate și sancțiuni în valoare de 63.000 de lei (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii