Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:02 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raziile din cadrul acțiunii "Blocada" la Constanța Peste 600 de persoane legitimate și sancțiuni în valoare de 63.000 de lei (FOTO)

ro

13 Aug, 2023 12:52 1193 Marime text

La data de 12 spre 13 august a.c., acțiunea ”Blocada” a continuat în județul Constanța. Astfel, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța au efectuat o razie pentru menținerea climatului optim de ordine și liniște publică și prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În cadrul acțiunii ”Blocada”, desfășurată, în cursul nopții trecute, pe raza municipiului Constanța, au fost legitimate aproximativ 600 de persoane, au fost verificate peste 200 de vehicule și 100 de locații publice,informează IPJ Constanța. 

În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 129 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 63.000 de lei, dintre care 72 la Legea 61/1991, 43 la O.U.G. 195/2002, 5 la H.C.L. 123/2021, 4 la H.C.L. 77/2021, iar restul pentru alte abateri.

Totodată, au fost constatate 12 infracțiuni, dintre care 9 la regimul circulației rutiere, au fost reținute, în vederea suspendării, 8 permise de conducere și au fost retrase 6 certificate de înmatriculare, a mai punctat sursa citată. 



Exemple:

La data de 12 august a.c., în jurul orei 22.40, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 4 Poliție au identificat un bărbat, de 29 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Dezrobirii, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.Ulterior, a fost condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.


La data de 12 august a.c., în jurul orei 22.00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 2 Poliție Rurală Mihail Kogălniceanu au identificat un bărbat, de 60 de ani, care a condus un ansamblu format din cap tractor și semiremorcă, pe D.N. 22, în comuna Lumina, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.Ulterior, a fost condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.


La data de 12 august a.c., în jurul orei 23.15, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Biroul Rutier au identificat un bărbat, de 33 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Pelicanului, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.


La data de 12 august a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 2 Poliție Rurală Mihail Kogălniceanu au identificat un bărbat, care a condus un autoturism, pe strada Unirii, din comuna Grădina, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a refuzat testarea cu aparatul etilotest.Ulterior, a fost condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 12 august a.c., în jurul orei 23.30, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 3 Poliție au identificat un bărbat care a condus un autoturism, pe strada București, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, pentru perioada în curs.


La data de 13 august a.c., în jurul orei 00.15, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Biroul Rutier au identificat un bărbat, de 47 de ani, care a condus un autoturism, pe bulevardul 1 Mai Vechi, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.Ulterior, a fost condus la spital, unde a refuzat prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. 


La data de 13 august a.c., în jurul orei 03.20, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 2 Poliție Rurală Mihail Kogălniceanu au identificat un bărbat, de 60 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Tudor Vladimirescu, din comuna Mihail Kogălniceanu, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.


La data de 13 august a.c., în jurul orei 03.00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 1 Poliție Rurală Constanța au identificat un bărbat, de 60 de ani, care a condus un autoturism, pe D.N.38, în comuna Agigea, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a refuzat testarea cu aparatul etilotest.Ulterior, a fost condus la spital, unde a refuzat prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.


La data de 13 august a.c., în jurul orei 03.35, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Biroul Rutier au identificat un bărbat, de 41 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Comarnic , fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.Ulterior, a fost condus la spital, unde a refuzat prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.


În toate cauzele s-a întocmit dosar de cercetare penală.

La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța, Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța, precum și polițiști locali de la Direcția Generală Poliția Locală Constanța.


foto: IPJ Constanța 



Citește și:

Acțiunea ”Blocada” continuă la Constanța. Șofer băut și cu permisul suspendat depistat în Corbu (FOTO
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii