Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:24 25 06 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stenograme incredibile din dosarul liderului de sindicat de la metrou „Punem preț pe 2 capete… Drulă și directorul… și-ai să vezi cum ne lasă lumea în pace”

ro

16 May, 2022 11:14 581 Marime text
DNA. Foto: facebook/DNAO serie de extrase din rechizitoriul DNA în dosarul spațiilor comerciale de la metrou arată felul în care liderul sindicatului Metrorex, Ion Rădoi, și colegii săi relaționau cu oamenii politici sau șefii primăriilor.

Ion Rădoi a fost trimis în judecată la jumătatea lunii trecute de către procurorii anticorupție „pentru infracţiunile de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un sindicat, având ca scop obţinerea de foloase necuvenite şi şantaj.”

Procurorii DNA au pus în dosar, printre alte probe, stenograme ale unor discuții telefonice între Rădoi și Ludovic Orban. Alte discuții arată cum Rădoi obținea sprijinul primarilor Robert Negoiță și Piedone ca să nu-i demoleze chioșcurile.

În plus, Rădoi și oamenii lui aveau și o problemă cu ziarul Libertatea.

«Cât dreaq costă niște racheți d-ăia ucraineni?»

În martie 2021, în contextul campaniei de demolare a chioșcurilor deținute de sindicat în stațiile de metrou inițiate de Drulă și Paraschiv, un salariat Metrorex propunea pe un grup de WhatsApp al lucrătorilor angajarea de rakeți ucraineni care să-i ucidă pe cei doi. Angajatul se gândea ca fiecare dintre colegii săi să contribuie la cheta pentru plata asasinilor: 1.000 de lei de angajat, conform Libertatea.ro

Discuția poate fi interpretată și ca o răbufnire nervoasă, fără nicio bază de susținere, dar unul dintre cei care participă la ea remarcă faptul că sunt supravegheați. „Hai pe ei”… „Cât dreaq costă niște racheți d-ăia ucraineni?”… „Hai naiba să punem preț pe capetele lor”… „5.000 de angajați, dacă donează fiecare 1.000 lei… facem vreun milion de euro. Și luăm ceva de calitate”… „Punem preț pe 2 capete… Drulă și directorul… și-ai să vezi cum ne lasă lumea în pace”… „Păi altfel nu se mai poate. Ajungem la disperare”… „Dă-i în morții lor…” C.C., Salariat Metrorex pe grupul whatsapp: Pe 24 martie 2021, cu două zile înaintea grevei generale, același salariat postează pe grupul WhatsApp următorul mesaj: „Dacă și dă afară și taie și din bani… trebuie să îi omorâm… la propriu”. C.C. este avertizat de Iulian Popescu, liderul organizației de tineret din cadrul sindicatului de la metrou și persoană de încredere a lui Ion Rădoi, „să nu mai spună așa ceva nici în glumă, pentru că sunt supravegheați”, notează procurorii.

 Stirea integrală poate fi citită pe Libertatea.ro
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii