Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Statul Major al Apărării – 162 de ani în serviciul Armatei României. Ministrul Nicolae Ciucă, prezent la ceremonialul militar de la sediul MApN (VIDEO)

ro

12 Nov, 2021 17:12 1477 Marime text
Ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, au participat vineri, 12 noiembrie, la sediul MApN, la ceremonia militară dedicată Zilei Statului Major al Apărării.

Potrivit MApN, activitatea se înscrie în seria de manifestări planificate, în perioada 11-13 noiembrie, pentru a marca împlinirea a 162 de ani de la înființarea, prin Ordinul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, în 12 noiembrie 1859, a Corpului de Stat Major General al Principatelor Unite, structură strategică de concepție și planificare a oștirii care, din anul 2017 poartă numele de Statul Major al Apărării.

În cadrul ceremoniei, generalul-locotenent Daniel Petrescu a felicitat întreg personalul Statului Major al Apărării pentru angajamentul ferm de intensificare a procesului de transformare structurală și calitativă a Armatei României, în vederea adaptării instituției la evoluția mediului de securitate și a realizării interoperabilității cu forțele aliate și partenere.

În alocuțiunea sa, șeful Statului Major al Apărării a spus: „Marcarea celor 162 de ani de existență a eșalonului central de concepție și planificare al Armatei României găsește instituția apărării în plin proces de consolidare a capacității defensive, într-un mediu de securitate regional și global marcat de provocări. Datorită expertizei celor care alcătuiesc Statul Major al Apărării, precum și a implicării remarcabile a structurii de forțe, în anul 2021 nu doar că au fost atinse condițiile esențiale pentru îndeplinirea misiunilor constituționale, dar a crescut atât încrederea populației în Armata României, cât și relevanța instrumentului militar național în menținerea actualului echilibru strategic”.

Conform MApN, programul de manifestări dedicate aniversării Zilei Statului Major au inclus desfășurarea, sub egida publicației „Gândirea Militară Românească”, a conferinței științifice internaționale intitulată „Consolidarea profilului României ca actor proactiv pentru asigurarea securității în regiunea Mării Negre”, organizarea unei expoziții de carte și decernarea premiilor din ediția a XXIII-a a revistei „Gândirea Militară Românească”.

De asemenea, au fost depuse coroane de flori la bustului generalului Gheorghe Slăniceanu, inaugurat anul trecut în incinta sediului MApN.

 

Sursa foto+video: Facebook/MApN
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii