Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:37 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Starea pacienților răniți în explozia de la Petromidia

ro

06 Jul, 2021 14:57 2088 Marime text
 
  •  Una dintre victime a fost externată la scurt timp după internare
  • O altă persoană are o stare generală bună
  • Ceilalți doi pacienți, cu arsuri, se află internați la Sana Klinikum Offenbach, din Germania
 
La câteva zile după explozia de la Petromidia, starea de sănătate a pacienților este una bună.
 
Amintim că un prim pacient, în vârstă de 53 de ani, a fost externat la scurt timp după ce a ajuns la Spitalul Clinic Județean Cosntanța, suferind răni minore.
 
Un al doilea pacient, mai tânăr, de 27 de ani, a rămas internat și în prezent la Spitalul Județean Cosntanța. Conform purtătorului de cuvând al spitalului, Crina Kibedi, „pacientul are o stare generală bună, este internat și primește îngrijiri de specialitate”. Pacientul a ajuns la spital conștient și stabil.
 
Ceilalți doi pacienți, care prezintă arsuri pe 35% din suprafața corpului sunt în Germania, internați la Sana Klinikum Offenbach, spital din orașul cu același nume, din regiunea Hessen, cu o populație de peste 6,6 milioane de locuitori. Nu avem până în aceste momente date noi cu privire la starea de sănătate a celor doi angajați Petromidia.

Amintim că pe  2 iulie 2021, la ora 12:16 a fost anunțat printr-un apel la 112, un incendiu la Rafinăria Petromidia, localitatea Năvodari, județul Constanța.

În aproximativ 8 minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la fața locului și au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări de fum.

Imediat de la primirea apelului, în vederea optimizării misiunii de răspuns, la nivelul  județului a fost activat planul roșu de intervenție care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului.

Prioritatea echipajelor de intervenție a reprezentat-o evacuarea imediată a victimelor, dintre care 1 cu arsuri pe 45% din suprafața corpului transportată cu elicopterul SMURD la spital, 1 cu arsuri la nivelul feței transportată la spital, 1 cu traumatism membru inferior, 1 cu traumatism lombar transportată la spital, 1 cu arsuri minore. Ulterior, în urma operațiunilor de căutare - salvare a fost descoperit un bărbat de 32 de ani decedat.  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii