Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:28 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Standard & Poor’s a reconfirmat ratingul Nicolae Ciucă- „Economia României continuă să performeze în același ritm de până acum”

ro

14 Oct, 2023 14:43 739 Marime text
foto: Facebook.com Economia României continuă să performeze în acelaşi ritm de până acum - o confirmă instituţii internaţionale de evaluare macroeconomică, transmite Nicolae Ciucă.

România reușește să obțină acest rating în 2023 pe fondul situației economice optime pe care guvernarea liberală a construit-o în anul anterior. 2022 a fost perioada în care au existat performanțe clare la absorbția de fonduri europene și investiții străine directe, iar valoarea în bani a creșterii economice a fost cât întreg PIB-ul din 2004, se arată în postarea de pe pagina de socializare a lui Ciucă.


Iată postarea integrală de pe pagina de socializare a lui Nicolae Ciucă:

Economia României continuă să performeze în același ritm de până acum - o confirmă instituții internaționale de evaluare macroeconomică. Agenția Standard & Poor’s a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung și scurt în valută, estimând că perspectiva pentru viitorul imediat este una stabilă. Într-o perioadă în care state dezvoltate și alte țări din regiune se confruntă cu dificultăți economice majore, stabilitatea este o reușită căutată de investitorii internaționali și un element-cheie pentru dezvoltare.

România reușește să obțină acest rating în 2023 pe fondul situației economice optime pe care guvernarea liberală a construit-o în anul anterior. 2022 a fost perioada în care au existat performanțe clare la absorbția de fonduri europene și investiții străine directe, iar valoarea în bani a creșterii economice a fost cât întreg PIB-ul din 2004.

Agenția Standard & Poor’s apreciază că afluxul de bani europeni - mai ales prin PNRR - vor da economiei noastre rezistență la șocurile de pe piețe internaționale și îi vor asigura o creștere susținută în anii următori.- se arată în conținutul postării. 


Citește și:

Marcel Ciolacu, anunț de ultim momente despre mărirea salariului minim
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii