Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:03 28 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stadiul relațiilor bilaterale, discutat de ministrul Apărării Naționale și ambasadorul Republicii Polone în România

ro

26 Jan, 2022 20:23 735 Marime text


Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a avut miercuri, 26 ianuarie, o întâlnire cu Maciej Lang, ambasadorul Republicii Polone în România, potrivit MApN.

Întâlnirea a prilejuit o trecere în revistă a stadiului relațiilor bilaterale, cu referire la evenimentele desfășurate pe parcursul anului trecut, care au confirmat relațiile excelente derulate atât în cadrul Parteneriatului Strategic, al formatului București 9, cât și la nivel Aliat și al Uniunii Europene.

Cei doi oficiali au discutat aspecte ale situației de securitate din regiunea Mării Negre, consolidarea posturii de descurajare şi apărare, cu accent pe flancul estic al Alianței, și contribuția reciprocă a ambelor părţi, cu forţe şi mijloace, la implementarea măsurilor de asigurare a prezentei aliate înaintate consolidate şi adaptate (enhanced Forward Presence & tailored Forward Presence).

Conform sursei citate, un alt subiect l-a reprezentat cooperarea celor două părți în cadrul Uniunii Europene, în special în cadrul procesului de elaborare a Busolei Strategice.

În cadrul discuțiilor, ministrul Vasile Dîncu a evidențiat consistența relației de cooperare dintre România și Polonia pe dimensiunea de apărare, menționând rolul important pe care cele două state îl au în asigurarea securității Flancului Estic al Alianței și al Uniunii Europene.

Totodată, ministrul apărării naționale a exprimat preocuparea față de situația de securitate de la frontierele Ucrainei  și, în acest context, s-a referit la necesitatea consolidării prezenței aliate în regiunea Mării Negre, se mai arată în document. 

La finalul întrevederii, cei doi oficiali au convenit asupra validității și consistenței Parteneriatului Strategic pe dimensiunea apărării, inclusiv al asigurării cadrului necesar pentru armonizarea pozițiilor pe subiecte de interes comun.
 

Sursa foto: MApN
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii