Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Vizita secretarului de stat Simona Cojocaru în Regatul Arabiei Saudite

ro

25 Jan, 2022 15:48 1530 Marime text


Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, a efectuat, în perioada 23 - 25 ianuarie, o vizită oficială în Regatul Arabiei Saudite, la invitația autorităților militare de la Riad, informează MApN.

Cu această ocazie, oficialul român a semnat, alături de omologul saudit, dr. Khaled H. Biyari, Acordul între Guvernul României și Guvernul Regatului Arabiei Saudite privind cooperarea în domeniul apărării.

Documentul asigură cadrul juridic al cooperării între cele două părți în domenii de interes reciproc precum pregătire și educație militară, schimb de informații, transfer de tehnologie, cercetare și dezvoltare, telecomunicații, servicii medicale, industrie de apărare, istorie militară, arhive, sport și activități culturale.

La invitația autorităților din partea saudită, demnitarul român a efectuat o vizită la sediul unei companii aparținând Saudi Arabia Military Industry (SAMI), se arată în document. 

Secretarul de stat a avut o întâlnire cu viceministrul afacerilor externe, Waleed Al-Khuraiji, discuțiile concentrându-se pe cooperarea bilaterală, abordarea situației de securitate în zona Mării Negre și a Orientului Mijlociu, precum și efortul celor două țări de asigurare a stabilității la nivel regional.

Sursa foto MApN
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii