Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:36 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stadiul lucrărilor de modernizare și reabilitare, în Constanța. Ce spune primăria

ro

13 Nov, 2023 15:20 898 Marime text








 
  • Încă nu avem trotuare și străzi asfaltate, dar avem bănci inteligente și stații de autobuz high tech 
 
Proiectele de modernizare și reabilitare a marilor bulevarde, respectiv “Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gară CFR și stațiunea Mamaia“, „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, zona Bulevardului 1 Mai – Șoseaua Mangaliei“ și „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța” sunt tot mai aproape de finalizare, conform declarațiilor Primăriei Constanța.
 

„Pe sectoarele de drum pe care au fost finalizate lucrările de asfaltare, amenajare a trotuarelor și schimbare a stâlpilor de iluminat, echipele de muncitori au început să monteze și mobilierul urban achiziționat în cadrul proiectului. Astfel, atât pe șoseaua Mangaliei, pe bulevardul Ferdinand sau bulevardul Alexandru Lăpușneanu putem vedea băncile inteligente, stațiile de autobuz sau panourile informative”, ne-au asigurat edilii constănțeni.



Tot mobilierul smart este alimentat cu energie solară, oferă posibilitatea înmagazinării energiei pe timpul nopții și pentru zilele înnorate, are senzori pentru măsurarea calității aerului, posibilitate de încărcare wireless, funcție WiFi și porturi de încărcare USB. Astfel, cât așteptăm autobuzul ne putem încărca și telefonul ori ne putem folosi de funcția Wi-Fi pentru a naviga pe internet, a specificat sursa citată.
 

„În plus, pe bulevarde vor exista stații de transport public inteligente echipate cu ecran LCD cu touch screen. Acestea sunt construite din materiale care să reziste la condiții nefavorabile, mai ales că în Constanța mediul salin favorizează degradarea mai rapidă a mobilierului urban, mai punctează primăria.
 

„ Atât design-ul stației, cât și materialele utilizate în partea din spate a stației (panouri de sticlă) oferă protecție călătorilor împotriva vântului, ploii sau viscolului. Stația este echipată cu spațiu de ședere pentru călători, panou solar, cameră de supraveghere, router Wi-Fi (internet 3G/4G/5G/LTE), prize USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile, încărcare wireless pentru telefoane, cu posibilitate de încărcare a 10 telefoane mobile simultan”, a mai informat sursa. .



Pe lângă acestea, pe bulevarde vor exista sisteme de informare pentru cetățeni, care vor avea ecran cu sticlă antireflexivă, panouri solare, senzori de adaptare a luminozității optime zi/noapte.


Citește și
Au apărut primele bănci smart pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, zona Trocadero (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii