Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:22 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SRCF Constanța, demersuri pentru stabilizarea unui versant pentru calea ferată din Portul Constanța

ro

28 Jan, 2024 17:00 782 Marime text
  • În prezent, se înregistrează un fenomen de alunecare în curs în zona liniei de cale ferată 9 Gr. Al, ceea ce împiedică desfășurarea lucrărilor de reparații si întretinere a infrastructurii feroviare publice aflate în incinta Portului Constanța.
 
Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul dezvoltat de SRCF Constanța.
 
Este vorba de proiectul „Lucrări de stabilizare a versantului în zona de siguranță a căii ferate NR.9-GR.A1 Port Constanța. Lucrările vor fi executate de SRCF Constanța”, propus a fi amplasat în județul Constanța, municipiul Constanța, Incintă Port, Zona de Nord, Linia CF nr.9-gr.A1.
 
Informațiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Constanța: municipiul Constanta, str. Unirii nr. 23 şi la sediul titularului SRCF CONSTANȚA din județul Constanța, municipiul Constanța, str. Albăstrelelor, nr.10, în zilele de luni-vineri, între orele 9,00 – 13,00.
 
Observațiile publicului se primesc zilnic la sediul Agenției pentru Protecţia Mediului Constanța.
 
Amintim că în decembrie 2023, în sistemul electronic de achiziții publice a fost postat un anunț al SRCF Constanța. Este vorba de o licitație ce are titlul ”Lucrări de reparații și întreținere a infrastructurii feroviare publice aflată în incinta Portului Constanța – PRIORITATEA 4 LOT 1 – Lucrări de stabilizare a versantului în zona de siguranță a căii ferate nr. 9 Gr. A1 Port Constanța”. Valoarea totală estimată a contractului este de 7.235.750 de lei, echivalentul a aproximativ 1,45 milioane de euro.
 
În prezent, se înregistrează un fenomen de alunecare în curs în zona liniei de cale ferată 9 Gr. Al, ceea ce împiedică desfășurarea lucrărilor de reparații si întretinere a infrastructurii feroviare publice aflate în incinta Portului Constanța. În cazul în care vor avea loc precipitații abundente, se va accentua mișcarea maselor de pământ de la partea superioară a taluzului spre baza acestuia, afectând linia. Pentru rezolvarea situației create, scenariul propus de proiectantul SC Pro Amis și avizat favorabil în cadrul ședinței CTE a Sucursalei Regionale CF Constanța este construcția unui zid de sprijin fundat pe două rânduri de piloți cu diametrul de 600 mm.
 
Principalele lucrări care se vor executa sunt:
• Lucrări de consolidare care vor consta în executarea a 25 de tronsoane de zid de sprijin din beton armat de clasă C30/37 fundat pe piloți cu lungimea de 13.00m dispuși spațial;
• Amplasarea în spatele zidului a unui sistem de drenaj alcătuit din: țeavă gofrată Ø150mm, geotextil drenant, strat drenant de pietriș:
• Realizarea pe versant a unui sistem de stabilizare alcătuit dintr-o șaibă drenantă și se vor remedia toate zonele cu erodări sau adâncituri;
 • Realizarea de rigole din beton armat pentru preluarea apelor din precipitații.
,
Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 8 februarie 2024, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 8 iunie 2024.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



Citește și:

Licitații Constanța Viosil Instalconstruct, contract cu CN CF CFR SA - Sucursala Regională CF Constanța - Unitate Operațională (DOCUMENT)

 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii