Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul Regional de Urgenţă Constanţa, un proiect vechi la vremuri noi, resuscitat de prefectul Adrian Nicolaescu (galerie foto + audio)

ro

10 Mar, 2016 00:00 5334 Marime text


Un proiect pompos al liberalilor, care venea, în urmă cu câţiva ani, ca o salvare atât pentru medicii sătui să desfăşoare actul medical în condiţii mizere, cât şi pentru constănţeni, este pe cale să fie resuscitat la Constanţa. Un proiect care ar fi trebuit să producă un boom imobiliar în zona unde ar fi fost ridicat şi care, până acum, a rămas doar la nivelul de dosar prăfuit.
 
Se pare că recent-numitul prefect al Constanţei, Adrian Nicolaescu, vrea să readucă la viaţă acest proiect al Spitalului Regional de Urgenţă Constanţa. „Am reluat iniţiativa punerii în aplicare a Hotărârii de Guvern nr. 42/2007, prin care s-a aprobat înfiinţarea Spitalului Regional Constanţa. S-a transferat un imobil din administrarea Ministerului Apărării în administrarea Ministerului Sănătăţii“, a declarat prefectul Constanţei, în cadrul conferinţei de presă prilejuite de prima şedinţă de lucru.
 

„Ultimele informaţii în acest proiect sunt următoarele: dosarul, cu toată documentaţia, se află la Ministerul Sănătăţii. A fost solicitat acest dosar pentru a se vedea documentele, să se actualizeze şi să se retrimită proiectul spre avizare. Domnul ministru Dîncu a afirmat că sunt deja câteva spitale regionale care au finalizat documentaţia şi în continuare sper ca şi noi să ne alăturăm acestor spitale care au finanţarea asigurată. Domnul prim-ministru a precizat că există fonduri pentru toate spitalele regionale. Deci, în acest context, noi ne grăbim să finalizăm documentaţia: certificat de urbanism, autorizaţie de construire, pe baza studiilor de fezabilitate şi a documentelor din dosarul proiectului. Foarte curând, vom fi în măsură să vă anunţăm că dosarul acestui proiect va merge la ministerul de resort, pentru a fi inclus în finanţare în primul val“, a adăugat reprezentantul Executivului în teritoriu.

 
În Constanţa, Spitalul Regional ar fi trebuit să se întindă pe o suprafaţă de şapte hectare, pe un teren al Ministerului Administraţiei şi Internelor, în locul unei unităţi militare dezafectate. Unitatea spitalicească ultramodernă din zona Km 4-5 ar fi trebuit să deservească judeţele Constanţa, Galaţi, Tulcea, Brăila, Buzău şi Vrancea. Pentru realizarea acesteia, Ministerul Sănătăţii ar fi trebuit să aloce 116 milioane de euro.
 

„Spitalul ar urma să fie amplasat în cartierul Viile Noi, în spatele serelor, unde este heliportul. Proiectul heliportului nu afectează proiectul Spitalului Regional“, a adăugat şefa DPS Constanţa, Cristina Schipor.

Pregătiri pentru Paști



Legat de activitatea pentru siguranţa sănătăţii animalele şi a oamenilor, prefectul Constanţei a declarat că, pentru apropiatele sărbători pascale, se fac deja pregătiri în vederea verificării târgurilor şi oboarelor unde se sacrifică animale.

„Am format un grup de lucru care să verifice situaţia târgurilor şi oboarelor în care producătorii agricoli vin să îşi vândă produsele. Pentru că se apropie Paştele şi ca să nu se întâmple ca altă dată, vom lua măsuri de pe acum“, a conchis prefectul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii