Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:11 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul municipal Medgidia va fi extins și dotat. Proiectul, depus la APM Constanța

ro

13 May, 2024 14:29 723 Marime text
  • Proiectul „Extindere, dotare, împrejmuire și amenajare incintă spital municipal Medgidia” a fost depus de Primăria Medgidia la APM Constanța.
  • Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanța.
 
Municipiul Medgidia a solicitat de la APM Constanța evaluarea impactului asupra mediului pentru proiectul: „Extindere, dotare, împrejmuire și amenajare incintă spital municipal Medgidia”.
 
Ulterior, Autoritatea competentă pentru protecţia mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare nu este necesara efectuarea evaluarii impactului asupra mediului, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul: „Extindere, dotare, împrejmuire și amenajare incintă spital municipal Medgidia”.
 
Sdpitaul este amplasat în municipiul Medgidia, strada Ion Creanga nr. 18 lot 1 și strada Ion Creanga nr. 18 lot 2, județul  Constanța. Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanta de pe strada Unirii nr. 23, în zilele de luni - joi, între orele 8-16.30, vineri, între orele 8.00-14.00.  Comentariile, observaţiile și propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 18.05.2024.
 
Terenul pe care urmează să se realizeze investiția este pe strada Ion Creangă nr. 18, având o suprafață de 42.560 mp, făcând parte din domeniul public al Municipiului Medgidia. Valoarea estimată a investiției este de 90.000.000 lei, iar lucrările se vor desfășura pe durata a 24 de luni.
 
Spitalul Municipal Medgidia deservește municipiul Medgidia, precum și zonele urbane, dar mai ales rurale limitrofe, cu competențele, resursele umane și materiale necesare rezolvării unei părți din urgențele locale, urmând ca urgențele ce nu pot fi rezolvate definitiv să fie stabilizate și transferate la SCJU Constanța în conformitate cu protocoalele în vigoare. În ultimii ani s-a observat o scădere a adresabilității, argumentată de prestarea serviciilor medicale de către asigurații care prezintă semne ale infecției COVID-19, fiind desemnat la începutul pandemiei drept spital suport Covid-19.
 
Nașterile în spital s-au redus semnificativ, pe de-o parte din cauza migrării femeilor însărcinate către mediul privat, intens diversificat pe acest segment, oferta mai mare ducând și la o competitivitate mare, deci și la o dimensionare a prețurilor, iar pe de altă parte din cauza natalității la nivel național, care este într-o continuă scădere, în 2019 – 203.109 copii, în 2020 – 201.849 copii, iar în 2021 – 179.854 copii.
 
Spitalul municipal Medgidia a fost fondat în anul 1965 de cătr Consiliul Popular. Suprafața avea un total de 50.000 mp, din are 17.000 mp erau destinați strict spitalului. Spitalul funcționează pe o structură alcătuită din 5 niveluri – parter și 4 etaje, cu o capacitate de 300 de paturi, alocate celor 5 secții existente, iar în prezent are un total de 370 de paturi și 7 secții – Medicină internă, Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie, Pediatrie, Chirurgie Generală, ATI și Neurologie.
 
Alături de secții funcționează și o serie de compartimente: farmacie, bloc operator, UTS, sterilizare, laborator analize medicale, laborator anatomie patologică, laborator recuperare, medicină fizică și balneologie, prevenire și control al infecțiilor nosocomiale, cabinet planificare familială, cabinet diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, cabinet de oncologie medicală, dispensar TBS.
 
Ambulatoriul spitalului are următoarele cabinete cu specialități: cardiologie, nefrologie, ortopedie și traumatologie, urologie, boli infecțioase, psihiatrie, dermatovenerologie, compartiment endoscopie digestivă, laborator radiologie și imagistică medicală – în curs de organizare la momentul întocmirii memoriului.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

 
Date din proiect: Ce lucrări se vor face în vederea extinderii Spitalului Municipal Medgidia? (DOCUMENT)

Cumpărări directe Constanța: Izolatex Construct SRL va executa lucrări de reparații la arhiva spitalului din Medgidia (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii