Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:16 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul Județean Constanța. Cea mai mică pacientă din 2022, o fetiță de doar 800 de grame

ro

09 May, 2022 16:28 3075 Marime text
foto SCJU
  • Cea mai mică pacientă din 2022 la Spitalul Județean Constanța a venit pe lume chiar pe 7 ianuarie, când creștinii îl prăznuiesc pe Sf. Ioan Botezătorul. Avea 800 de grame și măsura doar 35 de cm.
 
Iată ce spun reprezentanții spitalului despre micuță!
 
„Se spune că Sfântul Ioan Botezătorul este ocrotitorul pruncilor iar noi, la Spitalul Județean Constanța nu avem niciun dubiu că așa ar fi. Micuța din imagine s-a grăbit să vină pe lume chiar pe 7 ianuarie, când creștinii îl prăznuiesc pe Sf. Ioan Botezătorul.

Avea 800 de grame și măsura doar 35 de cm, normal pentru cele 27 de săptămâni ale ei. A primit scor Apgar 1, când maximul este 10. Însă este o luptătoare. Și ea, și personalul medical din cadrul secției clinice Neonatologie a SCJU Constanța. Cea mai mică pacientă din 2022, până la acest moment, a stat internată în compartimentul Terapie Intensivă Neonatală 4 luni, cam cât ar fi trebuit să mai rămână în pântecele mamei.

A fost îngrijită aici cu mare atenție dar și cu multe emoții. La o săptămână de la naștere cântărea 745 grame așa că lupta pentru viață a devenit și mai acerbă. Când a împlinit o lună ajunsese la peste 1 kilogram iar evoluția a fost din ce în ce mai bună, sub stricta supraveghere a echipei medicale. După 16 săptămâni de îngrijiri speciale în cadrul compartimentului de terapie intensivă neonatală, micuța noastră pacientă cântărea 3250 g și măsura 49 cm, numai bine cât să poată merge acasă.

Sâmbătă a fost ziua ei. A împlinit 4 luni! Îi dorim sănătate multă și noroc din plin! Între timp, aici, alți micuți născuți prematur beneficiază de cele mai bune tratamente și îngrijiri speciale astfel încât să răzbească în viață.”
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii