Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:21 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spectacol aviatic, muzică şi distracţie de Ziua Comunei Tuzla (galerie foto)

ro

03 Oct, 2011 01:00 2527 Marime text
ziua_Tuzla.jpgCea de-a treia ediţie a Zilei Comunei Tuzla, organizată sâmbătă pe platoul din faţa Primăriei, a fost un succes, spectacolele oferite de administraţia locală scoţând din casă sute de localnici începând cu ora prânzului

Cea mai impresionantă parte a evenimentului a fost de departe spectacolul aerian oferit de două avioane de mici dimensiuni care au susţinut o reprezentaţie de zile mari.

Prima zi a lunii lui brumar a adunat sute de localnici pentru câteva ore în faţa Primăriei, unde administraţia locală le-a organizat un spectacol pe cinste oferit de ansamblurile folclorice din comună, dar şi de cele din Ciobanu şi Independenţa. În plus, ca în fiecare an, toţi cei care au participat la eveniment au primit mici şi bere pe gratis, însă cu măsură. Nici invitaţii de seamă nu au lipsit de la sărbătoare. Aşa cum s-a întâmplat şi la ultimele două ediţii, primarul din localitatea Guru din Turcia, cu care Tuzla este înfrăţită de opt ani, a venit special pentru a fi alături de administraţia locală la eveniment. Din delegaţia turcească a făcut parte şi unul dintre cei mai mari şi mai importanţi producători de ulei de măsline din Turcia, care de multe generaţii fabrică cel mai bun ulei de măsline din lume, deţinând propria plantaţie. De asemenea, din partea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa a fost prezent comisarul-şef Adrian Rapotan, unul dintre adjuncţii inspectorului-şef, care a asistat la decernarea titlului de cetăţean de onoare al localităţii şefului de post al Poliţiei Locale, Paraschiv Datcu. Nu au lipsit nici standurile cu legume şi fructe, dar nici cele cu mărunţişuri scoase de comercianţi la vânzare. Primarul Micu s-a gândit şi la cei mai mici dintre locuitorii comunei şi a adus câteva tobogane mari, pe care prichindeii s-au distrat de minune până la orele serii. „Sper să vă bucuraţi din plin de această sărbătoare", le-a transmis primarul localnicilor prezenţi sâmbătă la eveniment.

Primarul Micu: „În curând vom pune bazele staţiunii Tuzla"

Edilul le-a vorbit locuitorilor comunei despre proiectele pe care a reuşit să le pună în practică în cei trei ani de când este la Primărie, dar şi despre cele pe care le mai are de finalizat. „De la alegeri şi până acum am terminat sediul Primăriei, care este o construcţie nouă, am finalizat parcul de la grădiniţă şi de la şcoală şi am susţinut reabilitarea şcolii din Tuzla. Avem apă şi canalizare nouă pe 15,5 km, am reabilitat iluminatul public şi am extins reţeaua în zona cartierului de tineri", le-a spus primarul. De asemenea, primarul le-a spus celor mai tineri dintre locuitori că există în curs un proiect la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului prin care să se realizeze 24 de apartamente pentru tineri, dar şi despre faptul că în curând se vor pune bazele staţiunii Tuzla pe un teren de 500 de hectare, din care pe 80 se va construi staţiunea propriu-zisă, iar pe restul imobile cu destinaţie de locuinţe turistice.

Cetăţenii de onoare, recunoscuţi în faţa locuitorilor

Cei doi cetăţeni de onoare cărora primarul Constantin Micu le-a recunoscut munca de peste 25 de ani în comună, respectiv şeful poliţiei locale Tuzla, Paraschiv Datcu, şi directorul şcolii cu clasele I -VIII, Afrodita Marcoşanu, şi-au primit în week-end, în cadru festiv, diplomele de cetăţeni de onoare ai comunei. „Acest titlu este al elevilor, părinţilor şi tuturor cadrelor didactice din Tuzla", a spus directorul şcolii, care le-a acordat la rândul său diplome de recunoaştere a meritelor cadrelor didactice care şi-au desfăşurat activitatea în comună şi care acum au ieşit la pensie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii