Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:13 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sorin Blejnar, fostul şef al ANAF, şi-a cooptat socrul în Tetacons SRL

ro

30 Jun, 2018 00:00 2827 Marime text
Sorin Blejnar, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, şi soţia sa, Andreea-Florentina Blejnar, au decis cooptarea în SC Tetacons SRL a lui Toader Filipescu Buzabrici, din Tanacu, judeţ Vaslui, domiciliat în Mangalia, socrul lui Blejnar.
 
Totodată, soţii Blejnar au mai hotărât majorarea capitalului social de la 400 de lei la 45.000 de lei şi a numărului de părţi sociale de la 40 la 4.500, prin aportul în numerar al noului asociat.
 
De asemenea s-a modificat şi structura acţionariatului: Toader Filipescu Buzabrici - 99,11 %, Andreea-Florentina Blejnar - 0,85 % şi Sorin Blejnar - 0,04%.
 
Sorin Blejnar, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, este judecat de Lavinia Valeria LefteracheLuciana Mera şi Lucia Tatiana Rog, toţi magistraţi ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, într-un dosar instrumentat de către procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei. În primă instanţă, în cauză, Sorin Blejnar a fost condamnat la cinci ani de închisoare. În cauză au mai fost condamnate şi alte persoane. DNA a calculat un presupus prejudiciu în valoare de aproximativ 56 de milioane de euro.
 
Într-un alt dosar, Sorin Blejnar, acuzat de sprijinire a unui grup infracţional organizat, a fost achitat. Magistraţii Tribunalului Braşov au concluzionat, în primă instanţă, că nu există probe din care să rezulte că Sorin Blejnar a săvârşit infracţiunea de care a fost acuzat.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii