Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:54 05 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Constănțenii nu văd utilitatea pistelor de biciclete, amenajate pe trotuare pe bulevardele Tomis și Mamaia

ro

25 May, 2020 00:00 971 Marime text
  • Au fost amenajate piste de biciclete în cadrul lucrărilor de modernizare a bulevardului Tomis, porțiunea cuprinsă între strada Poporului și Capitol și a bulevardului Mamaia
  • Pistele de biciclete pe bulevardul Tomis, de la Lupoaică până la Capitol sunt duble
  • La intersecția cu strada Nicolae Iorga, sensul de mers spre zona Dacia, pista va ocoli parcul și va reveni pe bulevardul Tomis acolo unde ne permite trotuarul

Bulevardele Tomis și Mamaia se află în plin proces de reabilitare pentru ca toți locuitorii orașului să se bucure de trotuare și străzi moderne benzi unice pentru transportul în comun, piste de biciclete și mult spațiu verde.
Primăria Municipiului Constanța, prin S.C. Confort Urban, lucrează la amenajarea pistelor de biciclete în cadrul lucrărilor de modernizare a bulevardului Tomis, porțiunea cuprinsă între strada Poporului și Capitol și a bulevardului Mamaia, porțiunea cuprinsă între strada I.G. Duca și intersecția cu bulevardul Tomis.
Pistele de biciclete pe bulevardul Tomis, de la Lupoaică până la Capitol sunt duble. De la intersecția Capitol, acestea se bifurcă pe ambele sensuri, pe trotuare. La intersecția cu strada Nicolae Iorga, sensul de mers spre zona Dacia, pista va ocoli parcul și va reveni pe bulevardul Tomis acolo unde ne permite trotuarul. Proiectanții au avut mai multe ipoteze de lucru. Având în vedere că trotuarele din acea zonă sunt foarte înguste, iar municipalitatea a specificat clar să nu se ia niciun metru de spațiu verde, s-au analizat cele mai bune opțiuni pentru ca pistele de biciclete să fie amplasate în zone de siguranță, potrivit municipalității. 

69% nu sunt de acord cu amenajarea pistelor de biciclete pe trotuare

Nu toți constănțenii agreează însă soluțiile tehnice găsite de municipalitate. Astfel, în mediul online, aceștia critică vehement decizia primăriei Constanța cu privire la reducea suprafața trotuarelor pentru crearea piste de biciclete nefuncționale pe trotuar.
Aceștia apreciază că nu are ce să caute o pistă pentru biciclete, pe trotuar în această zonă, pe bulevardul Tomis, în condițiile în care existau variante mult mai simple pentru realizarea acestui proiect așa cum trebuie.
La sondajul de opinie cu tema: “Cât sunt de practice, pistele de biciclete amenajate pe bulevardele Tomis și Mamaia, au răspuns aproape 400 de cititori. 69% nu sunt de acord cu amenajarea acestora pe trotuare, 25% consideră soluția agreată de municipalitate corectă iar 6% nu sunt interesați sau nu cunosc detalii legate de acest proiect.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii