Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:25 17 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situație atipică O firmă își execută silit propriii asociați, la Constanța. Bloc de cinci etaje, scos la vânzare (I)

ro

17 Sep, 2021 00:00 2653 Marime text

 
  • Un imobil de cinci etaje este scos la vânzare de un birou executiv judecătoresc, la Constanța
  • Firma debitoare este Comfort Construct SRL, iar firma creditoare este Easy Credit 4 All IFN SA
  • Prețul de pornire al licitației este de 19.314.000 lei
  • Asociații din cadrul Comfort Construct SRL sunt asociați și în Easy Credit 4 All IFN SA
  • În 2015, Comfort Construct a ipotecat terenul de pe Lăpușneanu pentru a lua un credit pentru ridicarea blocului
 
Un bloc de cinci etaje, de pe unul dintre cele mai aglomerate bulevarde din Constanța, este scos la vânzare, prin intermediul unui birou executor judecătoresc. Terenul provine din retrocedările faimoase ale fostului primar Radu Ștefan Mazăre.
 
Începem, astfel, o serie de materiale legate de o afacere care pare una simplă la prima vedere, dar care are substraturi de interes public. În primul episod din ediția curență, prezentăm vânzarea blocului de 5 etaje, care este situat în imediata vecinătate a Parcului Tăbăcărie și a City Park Mall, un imobil care a fost construit în 2018.
 
Este vorba de un bloc S+P+5E, situat pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu nr. 173A, din municipiul Constanța.


 

Vânzarea blocului de cinci etaje

 
Așadar, prin publicația de vânzare emisă de către BEJ „Bogdan Ionica”, creditoarea Easy Credit 4 All IFN SA a solicita executarea silită a titlurilor executorii împotriva debitoarei Comfort Construct SRL, cu sediul în Constanța. Executarea silită a fost încuviințată prin încheierea nr. 10536/19.07.2019, pronunțată de către Judecătoria Constanța, în dosarul cu nr. 19565/212/2019, îndreptată prin încheierea 12761/03.09.2019, pronunțată de către Judecătoria Constanța în dosarul 19565/212/2019/a1.


 
Vânzarea prin licitație publică va avea loc la sediul BEJ „Bogdan Ionica”, din bulevardul Ferdinand din Constanța, în data de 22 septembrie 2021, la ora 11.00. Imobilul scos la vânzare este situat pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, nr. 173A, compus din teren intravilan neîmprejmuit, afectat de superficie, uz și servitute în favoarea SC Enel Distribuție Dobrogea SA pentru alimentare cu energie electrică, în suprafață de 1.074 mp și construcția C1 – spații birouri, servicii și locuințe, edificată în anul 2018, cu număr cadastral 230087-C1, având regim de înălțime S+P+5E, în suprafață construită la sol de 544 mp, suprafață construită desfășurată de 4.254 mp, întreg imobilul având număr cadastral 230087, proprietatea debitoarei.

Prețul de pornire al licitației este de 19.314.000 lei, din care 2.218.500 lei – preț teren și 17.095.500 lei – preț construcție, ce reprezintă 75% din prețul la care a fost evaluat imobilul.
 
Vânzarea se va putea face chiar dacă se prezintă o singură persoană care oferă prețul de la care începe licitația.
 

Firma creditoare, asociat în firma debitoare

 
Totul pare normal până la acest punct, însă lucrurile se complică în momentul în care observăm că firma creditoare este asociat în firma debitoare.
 


Mai exact, conform datelor furnizate de către Registrul Comerțului, societatea Comfort Construct SRL, înființată în 2006, cu sediul social pe bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 173A, are ca asociați următoarele entități: Crăciun Nicolae – 45%, Dorinel Turcu – 45%, Easy Credit 4 All IFN SA – 4%, Orient Ceramic SRL – 3% și Progress Consulting SA – 3%. Administrator este Florin Mănucu. Mai mult, societatea are o pierdere considerabilă, de 1.475.611 lei, la un număr de 13 salariați și o cifră de afaceri de 1.997 lei. În 2019, pierderea era de 1,2 milioane de lei, în 2018, pierderea era de 1,4 milioane de lei, în 2017 pierderea era de 759.234 lei, în 2016, pierderea era de 539.130 lei, în 2015 pierderea era de 156.102 lei, în 2014 pierderea era de puțin peste 50.000 de lei. Putem spune că firma a fost constant în pierdere de la înființare. Cele mai vechi date raportate sunt din 2008, unde era o pierdere de 815 lei.

Cei doi asociați persoane fizice sunt acționari și în firma creditoare, și asociați în celelalte societăți care sunt co-asociate în firma debitoare.
 
Mai este important de menționat că, potrivit vrajitorul.eu, în momentul înființării în societatea Comfort Construct SRL, asociați erau Crăciun Nicolae și Rasovski Diron Lyubomirov, cetățean bulgar. Ambii aveau 50% cotă de participare la beneficii și pierderi. Conform aceleiași surse, în anul 2011, au fost cooptați în firmă Dorinel Turcu, Progress Consulting SA, Easy Credit 4 ALL IFN SA. La momentul respectiv erau asociați Nicolae și Cristina Crăciun.
 

Creditul ipotecar din 2015 
Revenind la blocul de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, conform Monitorului Oficial al României, Partea a IV-a, din data de 9 decembrie 2015, societatea Progress Consulting SA, în calitate de asociat în Comfort Construct SRL, cea dintâi controlată de Nicolae și Cristina Crăciun la vremea respectivă, cea de-a doua controlată tot de omul de afaceri, a luat o decizie importantă. Este vorba de „Contractarea de către Societatea COMFORT CONSTRUCT - S.R.L. a unui credit pentru investiții non revolving ce va fi utilizat în vederea finalizării construirii unui imobil cu destinația, bloc de locuințe, pe terenul proprietatea acesteia având nr. cadastral 230087 înregistrat în CF a localității Constanța nr. 230087, în valoare totală de 7.533.380 RON, de la GARANTI BANK - S.A., Garantarea creditului mai sus menționat cu următoarele garanții: Ipoteca mobiliară asupra conturilor societății COMFORT CONSTRUCT - S.R.L. deschise la GARANTI BANK - S.A.; Ipoteca imobiliară asupra imobilului situat în Constanța, bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 173A, având nr. cadastral 230087, intabulat în CF 230087 - aflat în proprietatea Societății COMFORT CONSTRUCT - S.R.L. reprezentând teren intravilan în suprafață de 1.074 mp. Împuternicirea domnului Crăciun Nicolae, în calitate de administrator - membru CA al COMFORT CONSTRUCT - S.R.L.”.
 

Easy Credit 4 All IFN SA, cu acționari de renume

 
Mai exact, pe lângă Comfort Construct SRL, Nicolae Crăciun mai este acționar și administrator la Easy Credit 4 All IFN SA, unde deține 25%, iar Daniel Turcu deține 19% din acțiuni. În această firmă, mai sunt acționari Ionuț Cealera, Eugen Dumitru, Iancu Cușu, Gabriela Veronica Fonta Durlea, Anăstase Burșova, Viorica Mitrea, Lidiea Samara, Mariana Silberstein, Yalcin Asan, Raluca Bobu, Daniel Ceorge Carataș, Florina Ceacu, Maria Corina Cușu, Constantin Dima, Tudor Andrei Iacovache, Aurel Ionescu, Roxana Ionescu, Liana Olimpia Luca, Maria Cristina Nițu, Maria Păunescu, Dumitru Mugurel Pavliuc, Andreea Piștea, Florin Bogdan Piștea, Stere Samara, Cosmin Stoica, cât și persoanele juridice Progress Consulting SA, Orient Ceramic SRL, Coremar Marine Contractors SRL.
 
Vezi și S-a modificat structura capitalului social al societății Easy Credit 4 ALL IFN SA. Iată cum arată acum -
 

Dorinel Turcu deține, printre altele, Orient Ceramic SRL

 
Orient Ceramic SRL este o firmă controlată de Dorinel Turcu, în proporție de 95% și Eugenia Georgescu, cu 5%. Cei doi sunt și administratorii societății, care în 2020 a avut o cifră de afaceri de 74 milioane de lei, cu un profit de peste 12 milioane de lei. Dorinel Turcu mai este asociat în Piatră Marmură Granit SRL, în Orient Construct Decor SRL, Global Recruitment SRL, Rapid Credit IFN SA, Domarco Security SRL, Moonlight SRL, cât și la Turcu Dorinel Persoană Fizică Autorizată.
 
Orient Construct Decor are ca asociat majoritar și administrator pe Dorinel Turcu (51%), iar celelalte părți sociale sunt deținute de Dinamic Decor S.R.L. (34%), Alina Simona Turcu (10%) și Eugenia Georgescu (5%).  Ceilalți administratori ai firmei sunt Remus Alfredo Budur, Eugenia Georgescu și Alina Simona Turcu.
 
Orient Construct Decor SRL ridică un imobil în stațiunea Mamaia, în vecinătatea Hotelului Doina. Societatea a fost autorizată de către Primăria Constanța pentru edificarea unei clădiri P+5-8E locuințe colective și organizare de șantier. Anul trecut a obținut o nouă autorizație, prin care a fost modificat proiectul inițial. Blocul va fi supraetajat.


 
Dinamic Decor SRL are sediul social în municipiul Constanța, firma a fost fondată în 2016. Capitalul social subscris, de 10.000 lei, integral vărsat, este compus din 1.000 de părți sociale. Valoarea unei părți sociale este de 10 lei. Dinamic Decor SRL este controlată de China Construction Development Limited, cu sediul în China, Kong Kong, cu 95% din capitalul social, și Panciu Alina-Mihaela, cu 5% din capitalul social. Administratorul firmei, care se ocupă de lucrări de finisare, este Panciu Alina-Mihaela.
 
Vezi și Stadiul lucrărilor la imobilul de lângă Hotelul Doina, din Mamaia. Investitorul a cerut supraetajarea
 

Progress Consulting SA administrează Cimitirul Municipal Constanța

 
Progress Consulting SA îi are ca acționari pe Nicolae Crăciun, care deține 75% din firmp și pe Cristina Crăciun, cu 25%. În această firmă consiliul de administrație este condus de Adrian Rapotan, fost inspector șef adjunct al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. În CA se mai află Eugenia Gina Sandu, Anca Elena Ion, cât și cenzorii Carmen Mioara Bola, Dan Sava Crețu, Mihaela Chiorpec și Mariana Rusu. De menționat este că firma este cea care administrează Cimitirul Municipal Constanța. În anul financiar 2020, cifra de afaceri a fost de 19 milioane de lei, iar profitul a fost de 5.964.976 lei, la un număr de 89 de salariați.
 
Totodată, este important de menționat că Adrian Rapotan a fost administrator în societatea Comfort Construct SRL. Mai exact, conform datelor furnizate de Monitorul Oficial al României, la ședința din data de 23 iunie 2017, a fost revocat Nicolae Crăciun din funcția de administrator al firmei și numit Adrian Rapotan. Pe 6 aprilie 2019, Adrian Rapotan a demisionat din funcția de administrator și a fost numit actualul administrator, Florin Mănucu.
 
Vezi și Anca Elena Ion, noul administrator al Progress Consulting, firmă ce administrează Cimitirul Municipal Constanța
 
Facem precizarea că până la momentul redactării materialului nu am putut să luăm legătura cu părțile implicate și vom reveni cu un material ulterior cu mai multe detalii legate de societățile și persoanele implicate.
 
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
 
 Citește și

Dividendele firmei care administrează Cimitirul Municipal Constanţa, împărţite. 15% din profitul net al Progress Consulting SA, redirecţionat către municipalitate

Investitor - Comfort Construct SRL Parcare nouă de zece locuri, pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu

Blocul ridicat de Comfort Construct SRL pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu va fi supraetajat (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii