Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:16 11 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situația actualizată la nivelul județului Constanța privind noul coronavirus

ro

03 Jul, 2020 17:53 1144 Marime text

 
• De la debutul pandemiei, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 468 de persoane infectate cu SARS-CoV-2.
 
 
Instituția Prefectului - Județul Constanța a prezentat situația actualizată la nivelul județului Constanța privind noul coronavirus.
 

În contextul numărului însemnat de infectări cu virusul SARS-CoV-2 înregistrat în ultimele zile în județul Constanța, reiterăm importanța respectării tuturor măsurilor recomandate de specialiști. Facem apel către populația județului Constanța să respecte normele de distanțare socială, să poarte masca de protecție și să mențină o igienă corespunzătoare a mâinilor!, se arată în comunicatul instituției.

 
Potrivit datelor prezentate, de la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 468 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 22 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 409 pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe).
 
În acest moment, sunt 101 persoane internate, dintre care 92 din județul Constanța și 9 din alte județe. Persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.
 
În carantină instituționalizată, la nivelul județului Constanța se află, în acest moment, 31 de persoane. De asemenea, 1.985 de persoane se află în izolare la domiciliu.
 
Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.
 
În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 41 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 18.100 de lei.
 
De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 7 societăți comerciale și PFA.
 
În cursul zilei de ieri, 2 iulie a.c., peste 900 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.406 persoane, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.
 

NOTĂ: Facem precizarea că datele sunt actualizate în mod constant, iar informațiile cu privire la situația COVID-19 la nivelul județului Constanța sunt în continuă dinamică, se mai arată în comunicatul Instituției Prefectului - Județul Constanța.

Ti-a placut articolul?

Comentarii