Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:11 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproape cinci sute de persoane căutate de Poliția Română, identificate de partenerii din Schengen

ro

08 Feb, 2020 11:59 2426 Marime text
În perioada 31 ianuarie – 6 februarie a.c., au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 548 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Poliţiştii români au pus în aplicare 15 mandate europene de arestare, au depistat 78 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 270 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și patru minori semnalați dispăruți de partenerii din statele Schengen.
 
Tot pe teritoriul României, au fost ridicate 28 documente, au fost găsite 49 de  autovehicule și două plăcuțe de înmatriculare ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.
 
Totodată, 460 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Dintre acestea, 19 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, douăsprezece erau semnalate ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 24 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar trei erau semnalate dispărute de autorităţile române.
 
Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 5 autovehicule și 21 de documente căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii