Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:20 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sinteză Interviu Online cu directorul Tv Alpha Media, Mioara Gîrbă-Ţuţu „Un jurnalist este pastila de care are nevoie comunitatea"

ro

28 Sep, 2012 01:00 2920 Marime text
sintezainterviu2.jpgCuvântul scris sau vorbit a fost şi va rămâne o forţă care poate schimba lumea, ceea ce conferă jurnalismului un statut clar, bine conturat în teatrul existenţial al fiecărei comunităţi. La Interviu online am întrebat-o pe directorul Alpha Media cât de greu sau uşor să-şi aleagă cuvintele în căutarea adevărului.

Mioara Gîrbă-Ţuţu despre jurnalism: „Adevărul este sloganul nostru. Este o parte destul de grea a muncii pe care o desfăşor pentru că îmi doresc ca prin ceea ce spun eu , prin ceea ce spun invitaţii să avem credibilitate. Şi cred că cuvântul rostit de noi jurnaliştii, în general, este forţa care ne dorim să schimbe lumea. Dacă vom reuşi, rămâne de văzut?? Este o întrebare de la care aşteptăm răspuns din partea celor care ne citesc, celor care ne vizionează. Nu am avut interlocutori care să mă lase fără replică. Au existat persoane care au încercat sa ne blocheze prin intermediul telefoanelor în direct, dar le-am făcut faţă. Mi-am dat seama că sunt şi multe interese la mijloc. Dar oamenii care sunt alături de noi au fost forţa care ne-a făcut să mergem mai departe şi le mulţumesc şi pe această cale. Încă mai există suspiciunea că cineva ar trebui să fie în spatele nostru şi se gândesc că dacă ne vor provoca vor obţine ce vor. Dar alta este realitatea şi noi rămânem cu telespectatorii noştri. Pentru noi, care avem o experienţă nu este foarte greu să înfruntăm orice situaţie dar mai tinerii noştri colegi încă mai au temeri, dar din mers şi-au dat seama că daca eşti obiectiv, echidistant şi dacă informezi corect, cel care te urmăreşte are încredere în tine şi îţi rămâne alături la bine şi la rău. Presa este o pasiune, gândindu-mă că am renunţat la catedră după 7 ani de învăţământ. Un jurnalist este un sanitar al societăţii şi sunt de acord cu ceea ce au spus şi alţi colegi, că noi, suntem pastila de care are nevoie comunitatea".

La nivel judeţean nu există voinţă ca posturile tv să fie sprijinite ca pâinea să ajungă la fiecare

Mioara Gîrbă-Ţuţu despre TV Alpha Media: „Începuturile Alpha Media au fost foarte grele. Am ales cu inima şi cu conştiinţa, nu mi-am dorit celebritatea. Merg în teren cu colegii, particip la toată viaţa internă a televiziunii, nu dau ordine. La început am fost doar trei, mergeam în teren, redactam materialele, pregăteam emisia. În primele trei luni am funcţionat cu 2 ore de emisie, apoi ni s-au alăturat tineri dornici de aceasta profesie, dornici să înveţe. Cu foarte mulţi tineri am luat-o de la zero. În Medgidia nu sunt profesionişti prea mulţi în această meserie. Pe partea redacţională nu ne-a fost foarte greu, mai multă muncă s-a depus pe partea tehnică. Încet, încet ne-am mărit echipa, suntem în jur 16 persoane- colaboratori, cadre didactice, reprezentanţi ai bisericii. În urmă cu trei săptămâni am reuşit să emitem non-stop. Avem producţie proprie 80% şi zic că am reuşit să atingem toate domeniile de interes pentru comunitate. Dorim să ajungem un post regional, dar este foarte greu, pentru că încă ne lovim de o piaţă de publicitate slab dezvoltată la Medgidia, şi la nivel judeţean nu există voinţă ca posturile tv să fie sprijinite mai ales că există o pâine din care ar trebui să ajungă fiecare.

„Sincer, nu mă văd făcând altceva, vreau să fiu jurnalist"

Mioara Gîrbă-Ţuţu despre locul potrivit şi politică. Se spune că lucrul cel mai greu în viaţă este să-ţi găseşti locul. Locul care să te mulţumească. „Da, pot să spun că mi-am găsit locul şi coincide chiar cu interiorul sufletului. Îmi povestea mama că încă din copilărie îmi doream să fiu reporter. Câteodată, deşi mi se întâmplă să mai rămân cu gust amar, nu doresc să schimb acest loc. Sincer, nu mă văd făcând altceva, vreau să practic profesia de jurnalist. Recunosc că au fost propuneri din partea anumitor formaţiuni politice să particip la alegerile locale dar şi parlamentare. Eu mă bucur că politicienii se îndreaptă către jurnalişti, dar dacă noi plecăm cine ne ia locul. Ce se întâmplă cu societatea?, aşa cum am spus şi la început suntem medicamentul de care societatea are nevoie. În meserie, nu am niciun model. Trebuie să amintesc că flerul meu a fost descoperit de Florin Orezeanu şi de Radu Mazăre, pe atunci director de programe, respectiv director general al TV Neptun.

Mioara Gîrbă-Ţuţu despre femeia Mioara Gîrbă-Ţuţu: „Profesional sunt împlinită, sunt fericită, dar ca om, am şi momente în care mă confrunt cu greutăţi, dar îmi joc rolul bine. Iubesc călătoriile dar nu prea am timp. Şi atunci când chipurile merg în concediu cu fiul meu, îmbin vacanţa cu munca. Iubesc Ardealul, această zonă ştie să-ţi respecte şi promoveze tradiţiile. Iar ca planuri de viitor, vreau ca Alpha Media să ajungă un post regional. Doar aşa consider că va putea fi urmărit şi de constănţeni".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii