Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:53 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Silviu Coșa, mesaj emoționant după un an de la depunerea jurământului de prefect

ro

15 Oct, 2021 18:41 1948 Marime text
  • Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a transmis un mesaj plin de emoție după un an de la depunerea jurământului.

El spune că a fost un an în care, din păcate, am avut în fața noastră tragedii, evenimente majore, tot felul de întâmplări ale căror răni trebuiau cicatrizate din punct de vedere administrativ.

După 365 de zile, îi pot privi în ochi pe toți cei peste 700.000 de locuitori ai județului Constanța. Cu mintea curată și sufletul împăcat că tot ceea ce a fost posibil, a fost realizat. Iar acesta, pentru mine, este cel mai important și real bilanț al primului an de mandat, a scris Coșa.


Iată postarea integrală de pe pagina sa oficială de Facebook!

În această dimineață, 14 octombrie 2021, s-a stins din viață, după o scurtă, dar cruntă și neiertătoare boală și suferință, colonel Șurcă Ion, a cărui viață și activitate profesională a fost legată de județele Constanța și Tulcea. Suflet nobil și prieten desăvârșit, lasă în urmă tristețe și regrete în inimile celor care l-au cunoscut și iubit!. Drum lin cătri îngeri și Dumnezeu să te odihnească în pace! Condoleanțe sincere familiei, se arată într-o postare pe Facebook.

De un an, mă preocup direct și activ de județul Constanța, de destinele cetățenilor și de toate problemele stringente ale societății. Pe 15 octombrie 2020, depuneam jurământul de prefect, aproape concomitent cu prima ședință CJSU, prin care avizam măsuri care să țină constănțenii departe de spitale. De atunci, Instituția Prefectului îmi este a doua casă.

Au fost 365 de zile în care pandemia ne-a oferit doar scurte episoade de respiro. Dacă ar fi să rememorez cele mai importante puncte, m-aș gândi la crearea centrelor de vaccinare, în mai puțin de o lună de zile, la coordonarea activității instituțiilor implicate în eforturile de gestionare a pandemiei, la asigurarea capacității sanitare necesare pentru tratarea tuturor pacienților din Constanța, în județul Constanța și, foarte important, la păstrarea unui echilibru social între restricțiile impuse și dorința de revenire la normalitate a cetățenilor.

A fost un an în care, din păcate, am avut în fața noastră tragedii, evenimente majore, tot felul de întâmplări ale căror răni trebuiau cicatrizate din punct de vedere administrativ, iar aici mă gândesc și la misiunea dificilă de a repara ce au făcut eronat predecesorii noștri din administrație.

Foarte important este modul în care funcționarii și aleșii din U.A.T.-uri au înțeles să se raporteze la cerințele de legalitate ale activității pe care o desfășoară, teoretic, în slujba cetățeanului. M-am asigurat că toți, indiferent de culoarea politică și de opiniile mai bine sau mai incorect justificate, au primit din partea noastră îndrumare, au fost corectați, au fost notificați, practic, i-am ghidat pentru un act instituțional onest.

Rarele momente de respiro au fost alocate rezilienței vieții economice a județului. Astfel, am purtat un dialog strâns cu sectorul HoReCa, am reușit să finalizăm crearea unei predictibilități sanitare în timpul sezonului estival printr-un calendar clar al relaxărilor, toate în beneficiul sectorului economic. Totodată, am fost un sprijin real pentru ISJ Constanța în privința învățământului dual, concept care a stagnat ani de zile, dar care astăzi se dezvoltă și poate rezolva o parte din problema forței de muncă. Luarea de măsuri preventive împotriva unor evenimente nefericite pentru locuitorii județului a fost un alt punct important, iar aici îmi vine în minte cazul alunecării de teren din Cumpăna, dar și implicarea, încă din timpul verii, în medierea problemei furnizării de apă caldă și căldură în municipiul Constanța, acolo unde a fost evitat un blocaj major între furnizor și distribuitor.

Ultimul an a stat sub spectrul unui climat politic complicat, generat de iresponsabilitatea unora care știu doar să dărâme, fără să aibă cea mai vagă idee despre ce vor pune în loc. Acum, acei oameni care au dărâmat, dau din colț în colț, știind că nu au capabilitatea să construiască nici măcar Guvernul, cu atât mai puțin o țară, o națiune modernă. În tot acest timp, Guvernul demis continuă să-și asume presiunea din societate, din sistemul sanitar, presiunea creșterii prețurilor în energie, tot ce se întâmplă în România, pentru că a conștientizat că este o perioadă de sacrificiu, în care trebuie să acționăm, nu să stăm pe margine și să demobilizăm.

Aceste 365 de zile nu ar fi fost la fel de productive fără ajutorul colegilor din Instituția Prefectului, cu care am stat umăr la umăr, zi de zi, pentru județul Constanța. De asemenea, amintesc și sprijinul tuturor structurilor MAI și al instituțiilor din sănătate, învățământ, mediu, agricultură care au înțeles că doar formând o echipă, vom avea rezultate. Nu în ultimul rând, mă adresez reprezentanților presei, oameni care, în tot contextul pandemic, au înțeles că informarea corectă și obiectivă poate avea un efect pozitiv asupra cetățenilor. Oameni cu care colaborez cu plăcere, de fiecare dată când aceștia au nevoie și cu care tind să cred că voi colabora onest și cu deschidere, în continuare.

După 365 de zile, îi pot privi în ochi pe toți cei peste 700.000 de locuitori ai județului Constanța. Cu mintea curată și sufletul împăcat că tot ceea ce a fost posibil, a fost realizat. Iar acesta, pentru mine, este cel mai important și real bilanț al primului an de mandat.


Sursă foto: Facebook/Silviu Iulian Coșa

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii