Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:47 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șeful Statului Major al Apărării, în vizită oficială în Polonia. A fost evaluată situația de securitate din zona extinsă a Mării Negre

ro

06 Nov, 2021 15:01 1496 Marime text
  • Șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, a efectuat, între 3 și 5 noiembrie, o vizită oficială în Polonia.
Acesta s-a întâlnit cu șeful Statului Major General al Forțelor Armate Poloneze, generalul Rajmund Andrzejczak, și a participat la ceremonia de depuneri coroane de flori la Monumentul Ostașului Necunoscut din Piața Piłsudski, Varșovia.

Generalul-locotenent Daniel Petrescu a vizitat și structuri aliate ale Corpului Multinațional Nord-Est, precum și contingentul românesc dislocat în Polonia pentru misiunea de asigurare a prezenței înaintate consolidate pe flancul Nord-Estic al Alianței.

S-au discutat și subiecte privind evaluarea situației de securitate din zona extinsă a Mării Negre și Balcanilor de Vest, amenințările la adresa stabilității și securității NATO, precum și modul de implementare a deciziilor luate pe timpul Summit-urilor NATO de la Varșovia (2016) și Bruxelles (2021).

Cei doi oficiali au identificat aspecte practice pentru întărirea relațiilor de colaborare atât în context bilateral, cât și în cadrul Alianței Nord-Atlantice și al Uniunii Europene, prin dezvoltarea inițiativei de instruire multinațională la nivel întrunit.

Citește și: 

România și Ucraina cer intensificarea prezenței militare în Marea Neagră

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii