Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:08 04 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șeful DSU, Raed Arafat „N-ai certificat de vaccinat sau de trecut prin boală, nu poţi să te cazezi în hotel“ (video)

ro

22 Oct, 2021 19:16 2127 Marime text
În Hotărârea CNSU nr. 91 din 22 octombrie 2021 se prevede că în hoteluri vor fi cazate doar persoanele care au certificat verde, respectiv sunt vaccinate sau au trecut prin boala COVID - 19. Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă că românii care vor dori să plece în concediu în perioada următoare trebuie să știe că nu se vor putea caza la hoteluri dacă nu au certificat verde.

„Părerea mea este că cel mai bine acum este să stăm unde am fost - pentru că, atenţie, ce n-am zis: şi la unităţile de cazare vor trebui să fie prezentate certificatele verzi, inclusiv în hoteluri. Nu test. Adică, e clar: n-ai certificat de vaccinat sau de trecut prin boală, nu poţi să te cazezi în hotel. Şi asta cred că este aplicat deja în foarte multe ţări din Europa. Eu am văzut acest lucru mergând la o şedinţă la Ljubljana, la Preşedinţia slovenă, şi primul lucru care s-a cerut la hotel, la cazare, a fost certificatul verde. Adică, nu suntem singurii care aplicăm astfel de reguli la acest moment", a explicat  Raed Arafat.

Art.4 -(1) Se propune ca accesul la toate activitățile și evenimentele organizate în perioada de 30 de zile pentru care se propun măsurile din prezenta hotărâre, precum și accesul în cadrul centrelor comerciale, unităților de cazare, restaurantelor, cafenelelor sau altor unități de alimentație publică în care se pot consuma produse alimentare sau băuturi alcoolice sau nealcoolice comercializate, să fie permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală și care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

(2) De la obligația prevăzută la alin. (1) referitoare la accesul controlat sunt exceptate activitățile religioase precum și cele din unitățile de alimentație publică în care doar se comercializează produsele alimentare și băuturile alcoolice sau nealcoolice dispuse în afara centrelor comerciale, târgurile, bâlciurile și talciocurile.

(3) Obligația de vaccinarea sau trecere prin boală impusă pentru participarea la activitățile și evenimentele prevăzute la art. 3 sau pentru acces în incinta centrelor comerciale, unităților de cazare, restaurantelor, cafenelelor sau altor unități de alimentație publică în care se pot consuma produse alimentare sau băuturi alcoolice sau nealcoolice comercializate, nu se aplică copiilor care au vârsta mai mică sau egală cu 12 ani dacă sunt însoțiți de un adult vaccinat sau trecut prin boală.
 
Sursa video: Facebook/DSU

Ti-a placut articolul?

Comentarii