Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:49 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rușii au atacat regiunea Poltava. Cel puţin două persoane au fost ucise

ro

28 Aug, 2023 11:55 633 Marime text
  • La rândul său, guvernatorul regional Dmitro Lunin a informat despre doi morţi, „două persoane spitalizate pentru răni uşoare" şi două persoane date dispărute.

Cel puţin două persoane au fost ucise într-un atac rus în regiunea Poltava, în centrul Ucrainei, a anunţat luni şeful administraţiei prezidenţiale ucrainene Andrii Iermak, pe Telegram, informează Agerpres.

„Ruşii au lansat un atac cu rachete asupra satului Hoholeve“, a deplâns Iermak, comunicând un bilanţ de „două persoane ucise şi cinci rănite“.

La rândul său, guvernatorul regional Dmitro Lunin a informat despre doi morţi, „două persoane spitalizate pentru răni uşoare" şi două persoane date dispărute.
 
În iunie, Rusia a lansat rachete şi drone de atac asupra regiunii Poltava, provocând unele distrugeri de infrastructură şi de echipamente la aerodromul militar Mîrhorod. Atacul, în care au fost folosite rachete balistice şi de croazieră, a avariat de asemenea opt case civile şi mai multe vehicule.

În 24 februarie 2022, Rusia a declanşat o agresiune nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei, susţinând că efectuează o „operaţiune militară specială de denazificare“ în ţara vecină şi de protejare a comunităţii rusofone.

După săptămâni de pregătire, armata ucraineană a început contraofensiva sa în încercarea de a străpunge liniile de apărare ruse. 

Citește și:

Bulgaria va permite importurile de grâu din Ucraina
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii