Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șefii Jandarmeriei Române, destituiți de Marcel Vela

ro

20 Dec, 2019 15:47 1978 Marime text

 Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a decis schimbarea conducerii Jandarmeriei Române. 

Prin ordin al Ministrului Afacerilor Interne, începând de astăzi – 20 decembrie, domnul colonel Bogdan Enescu, a fost împuternicit pentru o perioadă de 3 luni în funcția de Inspector General al Jandarmeriei Române.

Domnul Enescu este absolvent al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza“, are 23 ani de activitate în cadrul Jandarmeriei Române,​ a îndeplinit mai multe funcții de execuție și de conducere în această instituție. Ultima funcție deținută a fost aceea de inspector șef al Inspectoratului Județului Ilfov​ și nu a avut nicio legătură cu evenimentele din 10 august 2018.

De asemenea, în funcția de prim adjunct al Inspectorului General a fost împuternicit, tot pentru o perioadă de trei luni, domnul colonel Ionuț Daniel Cîmpeanu.

Domnul Cîmpeanu este absolvent al Academiei de Înalte Studii Militare. Are​ 11 ani de experiență în Ministerul Afacerilor Interne și, în prezent, ocupă funcția de adjunct al inspectorul sef al IJJ Harghita. Domnul Cîmpeanu este în misiune externă, fiind șeful contingentului de jandarmi aflați în Afganistan și, în același timp, consilierul sefului statului major al ministrului de interne afgan.

Începând cu aceeași dată, a fost întreruptă împuternicirea pe funcția de Inspector General al Jandarmeriei Române pentru domnul general de brigadă Constantin FLOREA și pentru domnul colonel Grigore CIAUȘESCU, care a ocupat funcția de adjunct al Inspectorului General.

 „Comunicarea cu Jandarmeria a lăsat de dorit în mai multe privințe, și la desecretizarea convorbirilor radio, de care ați luat act că au fost desecretizate în etape, cu multe întrebări, cu multe dileme, și evident că nu am pornit discuții despre strategii în Jandarmerie, decizii în Jandarmerie sau reorganizarea Jandarmeriei, discuții pe care evident le-am putut demara de când domnul Despescu este noul secretar de stat pe acest domeniu de competență”, a declarat ministrul de Interne, potrivit digi24.ro. 

Amintim că, a avut loc o schimbare la nivel înalt în MAI, ceea ce a dus la o accelerare a lucrurilor. 

Numărul doi din instituție este chestorul Bogdan Despescu, cel care a plecat din funcția de comandant al Poliției Române în plin scandal, în urmă cu doi ani, dat afară de Mihai Fifor, prim-ministru interimar, scrie digi24.ro.

În 2018, refuzul demiterii lui Despescu a stat la baza căderii Guvernului Tudose, după o ceartă a premierului cu ministrul de Interne de Atunci, Carmen Dan.

Carmen Dan i-a cerut atunci demisia în urma cazului cu polițistul pedofil. Acesta a refuzat, astfel că propunerea de destituire a ajuns pe masa premierului. Prim-ministrul de atunci, Mihai Tudose i-a luat apărarea polițistului, motiv pentru care a intrat in conflict cu propriul partid, iar în cele din urmă a căzut Guvernul.

Chestorul Bogdan Despescu a ieșit nevinovat în cercetarea disciplinară dispusă de fostul ministru Carmen Dan. Despescu va fi noul secretar de stat pe probleme de ordine publică, funcție ocupată până acum de Dan Chirilă.

Ministrul Marcel Vela a renunțat și la subsecretarul de stat pe ordine publică și la cel responsabil de relația cu Parlamentul - ofițeri numiți în funcție în timpul guvernului PSD.

Amintim desemenea că, Bogdan Despescu este fostul inspector șef al IPJ Constanța . 


Sursa foto: Facebook/Ion Marcel Vela 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii