Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:27 18 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şedinţă a Comitetului interministerial Se discută despre renunțarea la mască pe plajă, în centre de fitness şi la bazine de înot

ro

07 May, 2021 11:52 636 Marime text
  • Comitetul interministerial pentru revenirea la normalitate are şedinţă, astăzi, de la ora 11.00.

Premierul României, Florin Cîţu, a anunţat că se va discuta despre renunţarea la mască pe plajă, despre organizarea de petreceri private cu persoane vaccinate, dar şi despre programul agenţilor economici.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a precizat că autorităţile discută despre renunţarea la purtarea măştii de protecție după 1 iunie la centrele de fitness şi la bazinele de înot. Acesta a menționat că relaxările vor apărea gradual.

Florin Cîțu, premierul României a avut o întâlnire ieri dimineață cu reprezentanții HoReCa pentru a discuta de relaxarea restricțiilor pe litoral.

Am vorbit despre propunerile pe care le-am făcut pentru comitetul interministerial de mâine, unele dintre ele chiar vizează exact direct industria turismului şi industria turismului de pe litoral - deja unele dintre ele le ştiţi, sunt prezentate în spaţiul public - să putem să fim pe litoral, pe plajă fără mască, să putem să fim la restaurant cu capacitate maximă în anumite condiţii, la hotel la fel, la capacitate maximă în anumite condiţii şi multe altele. Am discutat mai multe măsuri. Din partea industriei am primit propuneri şi soluţii, soluţii foarte bune, pe care le vom pune mâine în discuţie în comitetul interministerial, şi promisiunea mea este că vom avea aceste soluţii aprobate la timp, ca să putem să începem de la 1 iunie o primă etapă de relaxare şi, bineînţeles, a doua etapă de la 1 august. Toată lumea a înţeles că nu putem să redeschidem total de la 1 iunie. Am avut o discuţie şi cu reprezentanţi ai evenimentelor, în special cele de pe litoral, la fel propuneri şi soluţii pe care le luăm în calcul în două etape, redeschidere în două etape de la 1 iunie - un anumit prag de relaxare, şi de la 1 august - al doilea prag de relaxare, a explicat premierul.

 
Florin Cîţu a mai transmis că a făcut o propunere comitetului interministerial privind posiblitatea de a fi reluate evenimentele private de tipul nunţi sau  botezuri, de la 1 iunie. Subiectul va fi discutat în cadrul ședinței de astăzi.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii