Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:02 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secretarul general în Ministerul Transporturilor, Mariana Ioniță Încep lucrările la cea mai așteptată magistrală de metrou din București

ro

16 Oct, 2023 21:58 1119 Marime text
Sursă foto: Metrorex
  • Secretarul general în Ministerul Transporturilor, Mariana Ioniță, a declarat că lucrările la Magistrala de metrou M6, care va avea capătul la Aeroportul Otopeni sunt pregătite și vor începe în cursul acestui an.

Secretarul general în Ministerul Transporturilor, Mariana Ioniță, a declarat că lucrările la Magistrala de metrou M6, care va avea capătul la Aeroportul Otopeni sunt pregătite și vor începe în cursul acestui an, conform Știri pe Surse.

„Metroul este important că va începe anul acesta. Deja primul utilaj a sosit în România, urmează al doilea. Constructorii își pregătesc acum racordarea la rețeaua electrică. Este un proiect destul de greu. M-am ocupat personal. Domnul ministru mi-a dat mie această sarcină de a ajuta puțin să se mobilizeze cei implicați în dezvoltarea metroului. E foarte greu să te duci cu un astfel de proiect în București. Există cadrul legislativ care creează astfel de birocrații. Uneori în mod nejustificat. Am lăsat deoparte discuția între a ne primi avizul sau a nu îl primi. Am discutat ca între parteneri cu cei implicați și am făcut să conștientizeze cât de important este să ai autostrada aia, să ai metroul ăla. Așa am ajuns că cei de la Mediu ne sunt chiar niște parteneri. I-am conștientizat pe partenerii noștri din alte instituții că aceste proiecte sunt de interes strategic și inclusiv viețile dânșilor sunt afectate. Aici la metrou, pentru a obține un aviz de coordonare rețele au fost necesare opt avize și pentru unul dintre avizele alea cred că au fost necesare vreo 17. Nu numai semnături, au fost deplasări la fața locului, analize. Bucureștiul este străbătut de foarte multe rețele de utilități, suntem în zona cea mai urbanizată a orașului”, a declarat Mariana Ioniță la B1 Tv.


Mariana Ioniță a dat asigurări că Magistrala 6 este un proiect matur acum și că lotul 1 „are tot ce îi trebuie ca să înceapă”.

„Urmează în perioada ce vine să se obțină și autorizația de construire. În noiembrie începe șantierul. Evident, el a fost structurat într-o formă diferită față de alte proeicte, așa au decis cei de la Metrorex. Este un contract doar pentru partea de structură, de rezistență, fiind lansată separat partea de finisaje și sisteme de comunicații și altele pentru a fi pus în operă. Antreprenorii, sunt doi antreprenori mari, o asociere de antreprenori mari și pe lotul 1 și pe lotul 2. Sunt 12 stații până la Aeroportul Otopeni și pornește de la 1 Mai”.



Citește și:
Ministerul Transporturilor cumpără zeci de trenuri electrice. Vor circula inclusiv la Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii