Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:47 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se va interzice folosirea sclipiciului în makeup și manichiură! Iată de când

ro

29 Sep, 2023 11:14 3117 Marime text


Vești proaste pentru doamne și domnișoare! Deși pare greu de crezut, de acum încolo, folosirea sclipiciului va deveni interzisă.

Vestea nu a picat bine nici celor care lucrează în saloane și nici clientelor. Momentan, doamnele și domnișoarele pasionate de sclipici vor mai putea beneficia foarte puțin până când va intra în vigoare măsura.

Această hotărâre a fost aprobată recent și va intra în vigoare în decurs de 20 de zile de la data adoptării. Prin urmare, în mai puțin de o lună, toate saloanele de înfrumusețare trebuie să se conformeze noilor reguli legislative și să-și reinventeze pachetele de manichiură care înainte conțineau modele cu sclipici.

„Restricția adoptată utilizează o definiție largă a microplasticelor – aceasta acoperă toate particulele de polimeri sintetici sub 5 mm care sunt organice, insolubile și rezistă degradării.

Scopul este de a reduce emisiile de microplastice adăugate în mod intenționat care provin de la un număr cât mai mare de produse”, a transmis Comisia Europeană.

Citește și:

De ce pensulele de machiaj cu fire sintetice sunt cele mai recomandate?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii