Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:06 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se pot împrumuta cd-uri și dvd-uri tematice Expoziție la Biblioteca Județeană Constanța, cu ocazia Zilei Internaţionale a Rock and Roll-ului

ro

13 Apr, 2022 15:18 970 Marime text
Ziua Internaţională a Rock and Roll-ului, foto: Facebook/ Biblioteca Judeteana Constanta
13 aprilie - Ziua Internaţională a Rock and Roll-ului.

Pe 13 aprilie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Rock and Roll-ului. Cu această ocazie, utilizatorii care vor vizita expoziția amplasată în holul de la etajul I al instituției, pot împrumuta atât cd-uri și dvd-uri tematice, cât şi alte titluri din colecţia bibliotecii.


Rock and roll este un stil muzical. originar din Statele Unite ale Americii, care s-a dezvoltat în special la sfârșitul anilor 1940 și începutul anilor 1950 dintr-o combinație de blues, jazz, country și gospel. Rock and roll-ul este deseori cântat cu chitare electrice, chitară bas, instrumente cu clape și tobe.


„Tutti Frutti” este considerată piesa care a dat nașterea rock 'n' roll-ului. Aceasta a fost compusă în 1955 și face parte din colecția Secției Mediatecă. Printre artiștii de renume se numără Buddy Holly, Chuck Berry, Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, Johnny Cash. Rock-ul britanic avea să revoluționeze muzica, prin formații ca The Beatles, The Who, The Animals sau The Rolling Stones.



În peisajul muzical actual din Romania, Stefan Bănica jr. este cel mai proeminent reprezentant al rock’n roll-ului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii