Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:31 24 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se modifică structura politică a Consiliului Județean, odată cu viitorul Guvern? Președintele Mihai Lupu spune că nu există funcții de tranzacționat!

ro

17 Nov, 2021 00:00 1412 Marime text
⦁ PNL, PSD și UDMR s-au blocat în stabilirea numelui premierului viitorului Guvern
⦁ Modificarea structurii politice a Guvernului ar putea conduce  în teritorii și la permutări la nivelul Consiliilor Local sau Consiliului Județean, dacă negocierile liderilor vor impune astfel de schimbări
⦁ Deși aleși prin vot uninominal, chiar și primarii și președinții de Consilii Județene ar putea putea juca după cum le cântă șefii de la partid. Sau nu.
⦁ Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța afirmă că „majoritatea politică rezultată după alegerile locale din 2020 și-a dovedit eficiența la nivelul județului”


PNL, PSD și UDMR s-au blocat în stabilirea numelui premierului viitorului Guvern.

Cu toate acestea este previzibil ca discuții de până acum să continue cu negocieri privind structura şi componenţa noului Guvern și în ultima instanță cu votul în Parlament pe noul Executiv.

Săptămâna trecută, liberalii din teritoriu spuneau că au mandat Biroul Politic Naţional al PNL să înceapă negocierile cu PSD pentru coagularea unei majorităţi care „să asigure României stabilitatea necesară pentru a fi depăşită criza politică şi sanitară.

Modificarea structurii politice a Guvernului ar putea conduce  în teritorii și la permutări la nivelul Consiliilor Local sau Consiliului Județean, dacă negocierile liderilor vor impune astfel de schimbări.

Deși aleși prin vot uninominal, chiar și primarii și președinții de Consilii Județene ar putea putea juca după cum le cântă șefii de la partid. Sau nu.Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța afirmă că „majoritatea politică rezultată după alegerile locale din 2020 și-a dovedit eficiența la nivelul județului”.

Și chiar dacă la nivel național, colaborarea dintre PNL și USR nu mai există și se conturează un nou guvern în jurul liberalilor și social-democraților, șeful administrației județene consideră că în acest moment, nu există nimic de tranzacționat.

„Se discută despre un proiect politic, dar eu consider că majoritatea de la nivelul CJC și-a dovedit eficiența. Am doi vicepresedinți, Stelian Gima de la PNL si Petre Enciu de la USR cu care lucrez extrem de bine, care au deblocat proiecte importante și de activitatea cărora sunt mulțumit", a spus presedintele CJC, Mihai Lupu.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

PNL și PSD negociază pentru o viitoare guvernare. Filialele județene și-au dat acordul pentru asigurarea unei stabilități politice, dar resping conceptul de refacere a USL

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii