Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se dă startul sezonului croazierelor prin Portul Constanţa

ro

28 Mar, 2012 03:20 1275 Marime text
CNAPMC estimează pentru 2012 o creştere cu aproximativ 7% a numărului de turişti care vor sosi în Portul Constanţa cu nave de croazieră.

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa (CNAPMC) estimează, pentru anul acesta, o creştere de aproximativ 7% a numărului de turişti, faţă de 2011. Asta reiese din programările preliminare referitoare la navele de pasageri care urmează să acosteze în terminalul de pasageri din Portul Constanţa.

Potrivit datelor furnizate de CNAPMC, în sezonul de croaziere din acest an sunt programate să acosteze în terminalul de pasageri al Portului Constanţa 45 de nave de pasageri, dintre care 18 sunt nave maritime de mare capacitate. Prima navă care va sosi este „The Oceanic", sub pavilion Panama. Nava are o lungime de 238 de metri, o capacitate de 1.600 de pasageri şi un echipaj format din 560 de persoane. Nava efectuează o croazieră în jurul lumii, în care a pornit pe 24 ianuarie, din portul Yokohama, din Japonia, şi pe care o va finaliza în Keelung (Taiwan), pe 29 aprilie. Sosirea acestei nave, pe 31 martie, va marca debutul sezonului de croaziere în Portul Constanţa.

Aşa cum anunţă CNAPMC, în 2012, navele fluviale revin în Portul Constanţa. Sunt programate 12 asemenea nave care au anunţat escale la terminalul de pasageri. Prima navă de acest gen care va reveni la Constanţa este „River Adagio", care aparţine companiei americane „Grand Circle".

„Queen Victoria", în premieră la Constanţa

De remarcat este că anul acesta, în premieră, în Portul Constanţa va sosi, în luna septembrie, nava „Queen Victoria", aparţinând companiei „Carnival". Nava are o capacitate de 2.014 pasageri şi un echipaj de 900 de persoane. Începând din 2007, CNAPMC este membră a asociaţiei internaţionale „MedCruise". Compania depune eforturi pentru atragerea, în Portul Constanţa, a marilor companii de croazieră. „Facilităţile oferite de terminalul de pasageri din Constanţa se situează în gama de top a porturilor europene. Recent, Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa a redus cu 50% tarifele pentru pasagerii sosiţi în Portul Constanţa la bordul navelor fluviale pentru escale mai mici de 48 de ore", se precizează într-un comunicat de presă al CNAPMC.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii